İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Tunç Soyer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğinde AB Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen Avrupa Günü İstanbul etkinliğine katıldı. Tunç Soyer, paylaşımında,  AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’un dört yıllık görevinin son Avrupa Günü kutlaması olduğuna değinerek, "Büyükelçi Meyer’in İzmir’e verdiği desteği hiç unutmayacağız. İzmir onun ikinci evidir ve onu misafir etmekten her daim mutlu olacağız” ifadelerini kullandı. 

Soyer’in paylaşımı şu şekilde:

“AB sadece uluslararası ticari bir işbirliği zemini değil, demokrasi, özgürlükler ve adalet gibi erdemler ve değerlerle  daha iyi bir gelecek yaratma projesidir. 
Tüm eksiklerine, kusurlarına rağmen, AB ile ilişkiler iyileştikçe, biz de ülke olarak iyileşeceğiz.
Türkiye-AB ilişkilerinin iyileşmesi için çok önemli çalışmalar yapan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’un dört yıllık görevinin son Avrupa Günü kutlaması,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 
Görkemli tören, büyük bir katılımla ve başarıyla gerçekleşti. 
Büyükelçi Meyer’in İzmir’e verdiği desteği hiç unutmayacağız. İzmir onun ikinci evidir ve onu misafir etmekten her daim mutlu olacağız. 
Ev sahibi @ekrem_imamoglu’na emekleri için çok teşekkürler.”

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu sosyal medya hesabından Tunç Soyer’in de resmini paylaşarak “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğinde AB Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen Avrupa Günü İstanbul etkinliğine katılan değerli misafirlerimize katıldıkları için çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kulandı. 

Editör: Esra Seyirden