ŞERMİN ÇOLAK/ İZGAZETE - Tüm Bel Sen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılında belediyeye bağlı kuruluşlarında çalışan memurları kapsayacak şekilde, üyelerine daha iyi koşullarda yaşama ve çalışma hakkı sağlayan bir toplu sözleşme imzaladı. Sayıştay denetçileri ise imzalanan sözleşmelerden doğan ödemeler ile ilgili gerçekleştirme ve harcama yetkililerine “usulsüz harcama” tespit ettiklerini belirterek savunma istedi. Tüm Bel Sen 1 No’lu Şubesi duruma tepki göstererek açıklamalarda bulundu.

“YASAL OLMAYAN YASAKÇI ZİHNİYETTİR”

Tüm Bel Sen 1 no’lu Şube Başkanı Buse Engin, “Sendikamız örnek bir toplu sözleşme imzaladı. Ancak Hükümet kamu emekçilerine kapı kulu gözüyle baktığı için ve sendika bile demeye dilimizin varmadığı yandaş, sarı sendikayla gizli kapılar ardında enflasyon oranının dahi altında kalan sözleşmeler imzalamayı alışkanlık haline getirdiğinden imzaladığımız hukuki temelleri sağlam, özgür, demokratik ve tüm süreçlerinde üyelerinin söz ve yetki sahibi olduğu sözleşmeyi engellemek için yargı aracılığı ile müdahalede bulunmak istiyor” dedi.

“İzmir Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesi hiçbir şüpheye mahal vermeksizin yasaldır” diyen Engin, “Yasal olmayan sizin yasakçı baskıcı yönetim anlayışınızdır. Geçmişteki saldırıları üyelerimizin iradesi ile püskürtmeyi başarmıştık, bu süreçte de yine en büyük desteği emekçilerin iradesinden alacağız. Türkiye’deki onlarca usulsüz ihaleye, yolsuzluğa, hırsızlığa, doğal alanların talanına, kadın cinayetlerine ses çıkarmayan iktidarın, ekonomik zorluklar nedeniyle kıt kanaat geçinen memurların 3 kuruşuna göz dikmesini kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi