TUĞÇE KAŞ / İZ GAZETE -  Memiş Sarı, AKP ‘nin iktidar olduğu süre zarfı içerisinde işçi ve emekçilerin haklarının daha da kötüleştiğini söyleyerek,"24 Haziran seçimleri 16 yıllık AKP iktidarının işçiler ve emekçiler üzerindeki baskılarının hangi boyutlara geldiğini ifade etmektedir. Bir anlamda bu seçim, işçi ve emekçilerin AKP ile hesaplaşma dönemidir. En basit anlamda 16 yıllık AKP döneminde yaklaşık 2300'e yakın iş cinayetleri yaşanmıştır. Belki bu sayı daha da yükselmiş olabilir. 2 yıllık OHAL sürecinde yaklaşık 2 yüz bin işçinin grevleri sebepsiz yere ertelenmiş bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan patronlara yaptığı konuşmada ‘OHAL’den neden rahatsız oluyorsunuz? Artık hiçbir işçi greve çıkabiliyor mu?’ ifadelerini kullanmıştı. Burada sermayeye nasıl çalıştıklarını kendi cümlesiyle ifade etmiştir.’’ dedi.

‘’NEDEN TAMAM DİYORUZ’’

Sarı seçimlere güçlü şekilde hazırlandıklarının altını çizerek; "OHAL’i bahane ederek başta üyelerimiz olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında 140 bine yakın emekçinin sebepsizce ihraçlarına karşı, ayrımsız şartsız kadro talebimizi 15 yıldır tazelerken, en çok taşeronlaşmanın AKP döneminde olduğunu biliyoruz. Biz ayrımsız şartsız tüm işçilere kadro talebini yenilemiştik. Maalesef tüm Türkiye’deki çalışma hayatını ilgilendiren bir yasayı parlamenter sistemde, mecliste tarafların görüşlerini de alarak çıkarması gereken yasayı da, KHK ile çıkararak yaklaşık 550 bin belediye çalışanını şirketlere aktararak, kadro hakkını gasp etmiştir. Bunlar  AKP iktidarı sürecinde yaşanmıştır. Bizim neden tamam dediğimizin bir göstergesidir" şeklinde konuştu.

BORDRO MAHKUMLARI

Ayrıca kadın cinayetleri, çocuk istismarı, kıdem tazminatına dokunulmak istenmesi, vergi dilimindeki adaletsizliğe karşı olduklarını belirten Sarı, "Her seçim üzeri esnaf ve KOBİ'lerden ve iş adamlarından kurumlar vergisini düşürüp, her türlü kolaylık ve imkanı sağlıyorlar. Bu  durumda nereden baksanız yaklaşık 500 bin insana vergi indirimi getiriliyor. Oysa bu ülkede 24 milyona yakın çalışan işçi ve emekçiler var. Yani bordro mahkumları var’’dedi.

EMEKLİLİK HAYAL OLACAK

Memiş Sarı, kiralık işçi yasasının çıkarılmasıyla ilgili ise, "Önümüzdeki dönemlerde kiralık işçi büroları hayata geçirilecek ve çalışma hayatı daha da kötüleşecektir. Emeklilik hayal olacak. Biz bugünden söylüyoruz. Bu yüzden tamam diyoruz’’ ifadelerini kullandı.

EMEK, BARIŞ VE DEMOKRASİ

İzmir’de yapılacak olan mitinglerde emekten, barıştan ve  demokrasiden yana olan partilerin yanında kitlesel katılım sağlayacaklarını söyleyen Sarı, "Yaşama hakkının, çalışma hakkının yok edildiği bu dönemde, biz AKP’nin iktidar olduğu yıllardaki icraatlarına baktığımızda bize düşen bir şey olmadığını görüyoruz. Burada siyasi parti adı vermek istemiyorum. Seçimlerde oyumuzu  emeği, barışı, özgürlükleri ve parlamenter sistemi savunan siyasi partilerden yana kullanma çağrısı yapacağız. Bu anlamda mitinglerde de acil demokrasi taleplerimizi iletmek için onlarla yan yana olacağız’’dedi.

‘’MECLİSTE İŞÇİLERİN SESİ OLACAKLAR’’

Memiş Sarı milletvekili aday listeleriyle ilgili de konuştu.  HDP’den işçi aday olarak çıkan Yalçın Yanık ve DİSK eski genel başkanı Kani Beko’nun aday olmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Sarı, "Yalçın Yanık sınıfsal ve sendikal mücadelemizde her zaman yanımızda olan bir arkadaşımız. Bizimle omuz omuza mücadelemizde yanımızdadır. Kendisine bu yolda başarılarını diledik. Mecliste bizi temsil edeceği konusunda hiç şüphemiz yok. DİSK eski genel başkanı olan Kani Beko da bu dönem seçilecek sırada. Kendisi de seçildiğinde mecliste CHP adına, ayrıca işçi ve emekçilerin sesi olmaya devam edecektir. Yolun açık olsun başkan’’ sözlerini kullandı.

ASIL BAYRAM 24 HAZİRAN

Memiş Sarı sözlerini şöyle sonlandırdı: "İşçiler ve emekçiler bu ülkenin temel taşlarıdır. Farkındalıkları yaratabilmek adına özgürlükçü, eşitlikçi ve demokrasiden yana, yan yana olduğumuz, karanlıktan aydınlığa giden bu yolda birlikte olacağız. 24 Haziran asıl bayram günümüz olacaktır.’’