TİS görüşmeleri esnasında PETKİM yönetimi ile Petrol-İş’te örgütlü işçiler arasında, SOCAR’ın Çevik Kuvvet ekiplerini ve TOMA’ları fabrika girişine çağırması ile başlayıp iftar yemeğini çöpe döktürmesi ile alevlenen tartışmalar, görüşmelerin sona ermesine rağmen devam ediyor.

PETKİM yönetimince TİS görüşmelerinin bitmesi ardından kamuoyunu bilgilendirme ve iddialara yanıt verme üzerine yayınladığı metne, Petrol İş Aliağa Şube Yönetiminden cevap gecikmedi. Önceki gün sosyal medya üzerinden bir metin yayınlayan Şube Başkanı Ahmet Oktay “Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; bugüne kadar yapmış olduğumuz tüm eylemlerde kartlarımızı güvenlik görevlilerine göstererek içeri girmekteyken 19 Haziran 2017 günü karşımıza Çevik Kuvvet ve TOMA’ları dikerek bizleri kart basmaya zorlayan bir anlayış hangi vicdandan bahsediyor?” dedi.

Gördükleri tavır sonrası gün boyu kart basmama eylemi kararı aldıklarını hatırlatan Oktay, şirket yönetimine “Her şeye rağmen kartlarımızı güvenlik görevlilerine göstererek yemek yiyecek personelin yemekhaneye gitmesi konusunda ısrarcı olmamıza rağmen bunu engelleyen şirket yönetimi olmuştur. Neden bundan bahsetmiyorlar?” sorusunu yöneltti.

Oktay, eylem süresince B kapısının önünde bulunan işçiler için yemek dağıtımının orada yapılmasına dair firma yetkilileriyle ön görüşme yaptıklarını, 800 kişilik yemek siparişi vermelerine rağmen, yemek saati gelince servise izin verilmediğini söyledi. Bu sebeple Aliağa esnafından yeniden sipariş vermek zorunda kaldıklarını açıklayan Ahmet Oktay, ön görüşmede söz veren yemek firmasına engel olan PETKİM yönetiminin vicdandan bahsedemeyeceğini vurguladı.

'HANGİ VİCDANDAN BAHSEDİYORLAR?'

PETKİM yöneticilerinin göreve geldiği günden bu yana üye-sendika ilişkilerini zedelemeye dönük niyet içerisinde olduklarını belirten Ahmet Oktay, itirazlarını dört madde altında sıraladı.

1-Yıllardır PETKİM’de üretim yaparak şirketin elde etmiş olduğu karların başrol oyuncusu siz değerli üyelerimize TOMA’ların monitörlerini doğrultan anlayış hangi vicdandan bahsediyor?

2-Yıllardır yapmış olduğumuz eylemlilik ve hak mücadelesi sürecinde sizleri temsil eden temsilci ve yöneticilere güvenlik güçlerini devreye sokarak bu tür iğrenç saldırının yapılmasını sağlayan anlayış hangi vicdandan bahsediyor?

3-Yemeklerin yenmeyip imha edilmesiyle ilgili bu sendikayı sorumlu tutan anlayış yemek firma yetkililerinin dışarıda servis yapabiliriz demesine rağmen bunu iptal ettirip, üyelerimizin yemek yemelerini engelleyen anlayış hangi vicdandan bahsediyor?

4- Bazı duyumlara göre TİS sürecinde bizlere yapılan o iğrenç saldırının sorumlusunun şirket yönetiminin olmadığı söylentileri kulağımıza gelmektedir. Oysaki güvenlikten sorumlu Genel Md. Yardımcısının bizzat emniyet yetkililerini arayarak dışarıdan takviye kuvvet istediğinin şahitleri bizleriz. Bunu gizlemeye çalışan ve gönderdikleri maillerle siz değerli üyelerimize şirin görünmeye çalışan bu anlayış hangi vicdandan bahsediyor?

EREN SARAN / ALİAĞA EKSPRES

Editör: Haber Merkezi