Daha önce PTT Narlıdere Merkezi Müdürü olarak görev yaptığı sırada iki kadın çalışanı taciz ettiği iddiası ve tüm çalışanlara mobbing uyguladığı için görev yeri değiştirilen Dursun Ali Ökte, yeni görev alanı olan PTT Buca Posta Dağıtım Müdürlüğünde de aynı şekilde çalışanlara baskı ve mobbing uygulamasıyla gündeme geldi. Konuyla ilgili Haber Sen İzmir Şubesi PTT Buca Posta Dağıtım Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Bu işyerinde mobbing vardır" yazılı pankart açan posta dağıtım çalışanları sık sık, "Baskılar bizi yıldıramaz" , "Güvenceli iş güvenceli gelecek istiyoruz" ve "Müdür gidecek biz kalacağız" sloganları attı. Basın metnini okuyan Haber Sen İzmir Şube Başkanı Ali Yılbaşı, Ökte'nin daha öncede çalışanlara baskı ve mobbing uyguladığını hatırlatarak, yapılan şikayetler sonucu Ökte'nin görev alanın değiştirildiğini ifade etti. Yılbaşı, "Fakat görmekteyiz ki yeni görev yeri olan Buca Posta Dağıtım Müdürlüğünde de aynı yöntemle emekçilere baskı ve mobbing uygulamaktadır. Buradan anlaşılıyor ki emekçiler birleşip mücadele etmeden bu uygulamaların üstesinden gelinemez. Bu anlayıştaki idarecilerin görev yeri değişikliği ile değil, diğer aynı düşüncedeki idarecilere ders olacak nitelikte bir sonuç alınana kadar mücadele edilmelidir" dedi.

'ÖKTE BİRAN ÖNCE GÖREVDEN ALINMALI'

PTT merkezinin, "Yıl sonunda başarı sicil notu vermekle yetkili idarecilerin, haksız hukuksuz yere sicil başarı notunu düşük vermeleri durumunda, haklarında yasal işlem yapılacaktır" yazılı tebligatlarını hatırlatan Yılbaşı, "Narlıdere Ptt Merkez müdürü görevindeyken Ökte, 3 yılda 5 farklı personelin toplamda 9 kez sicil başarı puanını düşürmüştür. Sendikamızın açtığı ve sonuçlanan 7 davanın tamamı da üyelerimiz lehine sonuçlanmış, 2 dava da devam etmektedir. Ökte hakkında belirttiğiniz tebliğe göre hangi yasal işlem yapılmıştır? Görüldüğü üzere görev yeri değişikliği çözüm olmamıştır. Tüm çalışanlar olarak talebimiz Ökte'nin biran önce görevden alınmasıdır" dedi.

'ÖZELLEŞTİRME BASKILARI ARTTIRDI'

PTT'nin özeleştirilmesiyle birlikte çalışanlar üzerinde baskıların daha da arttığına dikkat çeken Yılbaşı "PTT'de uygulanan performans sistemine karşıyız. Performans ücretlerinin iyileştirilmesi, puanların tekrar değerlendirilmesi gibi emeği değersizleştiren taleplerden yana değiliz. Bizler, bu kurumun gerçek sahibi emekçiler olarak, performans sisteminin tamamen kaldırılmasını, eşit işe eşit ücret anlayışıyla statü farklılıklarının giderilerek herkesin en üst seviyeden özlük haklarında birleştirilerek iş barışının sağlanmasını talep ediyoruz. Bu taleplerimizi kazanana kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi. Ökte hakkında yasal işlem başlatacaklarını ifade eden Yılbaşı, işlem yapmayan yöneticiler hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi