İZ GAZETE – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tubç Soyer’in İçişleri Bakanlığı tarafından Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin bağış hesaplarına bloke konulmasına yönelik kullandığu “Bzi can derdindeyiz, onlar para” açıklamasının yankıları sürüyor.

Konuya dair açıklama yapan AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin kullanmış olduğu "Ajandanızda ne var bilmiyoruz; ama her sabah sahilde koşup spor yaptığınızı biliyoruz. Devletimiz şu ana kadar tüm tedbirleri titizlikle aldı. Gerektiğinde daha katı tedbirler de alacaktır. Hesap sormanın peşine düşmeden önce hesap versinler”açıklamalarına tepkiler sürüyor.



‘İŞİ GÜCÜ BIRAKTINIZ...’
Söz konusu ifadelere DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı tepki gösterdi. Sarı, AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin kullanmış olduğu “Biz onun her sabah Kordon’da koştuğunu biliyoruz” ifadesini hatılarlatarak, “Koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu zor günlerde; sosyal yardımlaşma ve dayanışma ağını örmeye çalışan bir belediye başkanına karşı çok ince bir mesaj mı gönderiyorsunuz? İşi gücü bıraktınız, tüm dünyayı saran bu salgın karşısında başkanın nerede koşu yaptığını mı takip ediyorsunuz?” şeklinde konuştu.

Koronavirüs salgını ile mücadele sebebiyle zorlu bir süreç yaşandığını belirten Memiş Sarı, AKP’li Bergama Belediyesi’nin Hasta Konuk Evi’ni hizmete açmadığını hatırlattı.Memiş Sarı sözlerini şöyle sonlandırdı: “Tunç başkan İzmirlilere ‘Asla yalnız değilsiniz’ diye seslenmiş. Biz de DİSK olarak başkana sesleniyoruz sen de asla yalnız yürümeyeceksin!”

Editör: Haber Merkezi