Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) 2017 bütçesine yönelik Türkiye çapında ortak basın açıklaması yaptı. KESK İzmir Şubeler Platformu açıklamasını Konak'ta gerçekleştirdi. Basın açıklamasında milletvekilleri "Bütçeye hayır" demeye çağrıldı.

KESK İzmir Şubeler Platformu üyesi yaklaşık 50 kişi saat 18.00 sıralarında Konak'ta eski Sümerbank önünde toplandı. 'Savaşa, ranta değil emekçiye bütçe' yazılı pankart açan grup, 'Savaşa değil eğitime bütçe', 'Baskılar, sürgünler bizi yıldıramaz', 'Direne direne kazanacağız' sloganları attı. Grup adına ortak basın açıklamasını KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bahri Akkan okudu. Milletvekillerinin 2017 bütçesine karşı çıkmaya davet edildiği basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"14 yıllık AKP iktidarı biz ve ötekiler üzerine kurulmuş, 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirerek, tek adam diktatörlüğüne ve faşizme doğru önemli adımlar atmış ve atmaya devam etmektedir. OHAL fırsatçılığı yaparak ülkeyi KHK'larla yönetmeye başlamış, buna 'hayır' diyenlere yasaklar, kapatmalar, ihraçlar, açığa almalar, cezaevlerine koymalarla yanıt üretilmiştir. Emekten, barıştan, demokrasiden yana olan tüm toplumsal kesimler ve özellikle örgütlü güçler hedef alınmıştır. Milli iradeyi sakız gibi ağzından düşürmeyenler halk iradesiyle seçilen belediye başkanlarını, parti başkanlarını, milletvekillerini tutuklatıp, belediye başkanlarının yerine kayyumlar atamaktadır. Muhalif ses çıkaran, televizyonlar, gazeteler, radyolar kapatılmakta tek sesli, tek görüntülü, tek adam diktatörlüğünde bir faşizm yaratılmaya çalışılmaktadır."

KHK'larla bu güne kadar 2 bin 77 KESK'linin ihraç edildiği, açığa alındığı ve sürüldüğünü ifade eden Akkan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu saldırılar iş güvencemize, geleceğimize, kazanılmış haklarımıza, sendikal hak ve özgürlüklere yöneliktir. Bu saldırılar bilimsel, laik, demokratik ve anadilinde, parasız eğitim mücadelesine yöneliktir. İzmir'de çok sayıda kamu emekçisi ihraç edilmiş, açığa alınmış, il dışı ya da il içi sürgünlerle karşı karşıya kalmıştır. Son olarak 29 Aralık iş bırakma eylemi gerekçesiyle Bornova'da 15, Karşıyaka'da 20, Menemen'de 7 Eğitim-Sen üyesi sürgün edilmiştir. İşte diktatörlüğün bu karanlık tablosu içinde bugünlerde 2017 bütçesi görüşülmektedir. Parlamentoda bulunan vicdan sahibi milletvekillerini bu bütçeye hayır demeye, kendi onurlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Tüm kamuoyunu bu bütçeye hayır demeye çağırıyoruz."

Editör: Haber Merkezi