İZ GAZETE - KESK İzmir Şubeler Platformu Eğitim Sen 1 No'lu Şubede bir basın toplantısı düzenledi. Eğitim Sen 5 No'lu Şube Başkanı Şenay Akyol'un okuduğu açıklamada KESK üzerine yürütülen karalama boyutuna varan saldırılara tepki gösterildi. 

Yapılan saldırıların haksız olduğu ifade edilen açıklamada Akyol "Son birkaç gündür yaşadığımız bu topraklarda sınıf mücadelesi yürütme iddiasında bulunanların gündemini, merkezine KESK’in oturtulduğu bir dizi tartışma meşgul ediyor. Adı konulmamış bir istibdat rejiminin yaşandığı, Türkiye’de emekçilerin ezilenlerin her kesiminin giderek artan bir yoksulluğa ve güvencesizliğe mahkûm edildiği koşullarda, hükümetin türlü saldırılarına maruz kalan sendikamız bugün kendisini hiç hak etmediği tartışmaların ortasında, eleştiri sınırlarının çoktan ötesine geçen, karalama boyutuna varan saldırıların hedefinde bulmaktadır." dedi.

"25 YILDA KENDİNİ KANITLAYAN TEK KONFEDERASYON"

KESK'in 25 yıldır Türkiye'de yürüttüğü sendikal faaliyetlerin altının çizildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi;"KESK Türkiye’deki kamu emekçileri alanında faaliyet yürüten, gerçek bir sendikal hüviyete sahip olduğunu geride bıraktığı 25 mücadele yılında kanıtlamış tek konfederasyondur. İktidar eliyle büyütülen sarı sendikaların aksine üyesi olsun olmasın üç milyon kamu emekçisinin talep ve özlemlerini dile getiren tek sahici adres ve mücadele örgütüdür. Şu ya da bu dönemde faaliyetleri, tutumları, yaptıkları yahut yapamadıkları elbette eleştiri konusu edilebilir, fakat konfederasyonumuzun açık bir hedef gösterme, saldırı kampanyasının hedefi haline getirilmesi yılların emeğiyle örülen mevzilerin tahrip edilmesinden başka bir sonuç yaratmaz. Bu tür tutumlar KESK’in mücadelesinin sekteye uğramasını arzu eden başta iktidar olmak üzere, sermayenin ve sermaye güdümündeki kesimlerin ekmeğine yağ sürer. Bu tür tutumlar Türkiye’deki kamu emekçilerinin dişiyle tırnağıyla yarattığı ve sürekli olarak baskı altındaki örgütlü mevzilere zarar veren sorumsuz bir anlayışın ürünü olabilir.

"SENDİKAMIZ İTİBARSIZLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR"

24 Kasım 2017 tarihinden bu yana KESK içerisinde faaliyet yürüten bir sendikal anlayışın sürdürdüğü oturma eylemi, KESK’in temel karar organı KESK Genel Meclisi’nde gündem olmuş, bu tutumun sona erdirilmesi konusunda çok kereler çağrıda bulunulmuş, bu çağrıya her seferinde olumsuz yanıt verilmiştir. Danışma Meclisi ve Genel Meclis üyelerimizin eleştiri ve önerileri doğrultusunda bir hat çizilerek, özeleştiri ve hesap vereceği kurullardır. Bu kurulları işlettiği, üyelerinin görüş ve önerileri doğrultusunda bir eylem ve etkinlik planı oluşturmaya çalıştığı, bir sendikal anlayışın dayatmacı tutumuna boyun eğmediği için KESK yöneticileri, bağlı iş kolu yöneticileri ve şube yöneticileri bu kişiler tarafından sosyal medyada defalarca hedef gösterilmiş, sendikalarımız itibarsızlaştırılmış, karalama kampanyaları yapılmıştır."

Karalama kampayalarının haksızlık olduğu belirtilen açıklamada iktidarın KESK'i ayak bağı olarak gördüğü ifade edilerek "Sendikalarımıza, konfederasyonumuza yöneltilen eleştirileri sınıf mücadelesinin ölçüleri içinde anlamaya, tartışmaya, yanıtlamaya açığız. Fakat saldıran, karalayan, iktidarı memnun edecek bir dille örgütlü mevzilerimize yaklaşılmasını kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. KESK onu yaratan ve sahiplenenlerin bir çok bedel uğruna kurduğu, istibdat koşullarında faaliyet yürüten bir konfederasyondur. Yaratılan mevzileri korumak, büyütmek herkesin sorumluluğudur. Biz bu onurlu sorumluluğa sahip olanlar herkesi sorumlu davranmaya ve bu onurlu sorumluluğu birlikte üstlenmeye davet ediyoruz." denildi.

Editör: Haber Merkezi