İZ GAZETE -  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'nın işten atılan işçilerin geri alınması talebiyle yapacağı 2 saatlik greve dair 'zorunlu açıklama' başlıklı açıklamasına dair tepkiler sürüyor. Geçtiğimiz günlerde hükümet tarafından yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli ve KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen'in 1 No'lu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı açıklama yaptı.

'İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin zorunlu açıklamasına dair zorunlu açıklama' başlığı ile görüşlerini paylaşan Başkan Yazıcı, "Siz kayyım atanmasından korkmayın. Siz varken kayyıma gerek yok. Siz varken kayyıma ne hacet? Siz merkezi iktidarın yereldeki kötü bir taklidinden başka bir şey değilsiniz" dedi.

Çağdaş Yazıcı'nın açıklaması şu şekilde:

"120 işçiyi Ali Ağaoğlu, Sancak Holding, Cengiz İnşaat kapı dışarı etse ne derdik? Ne diyoruz?

120 işçiyi kayyım atanan belediyelerden birindeki kayyım atsa ne derdik? Ne diyoruz?

İşten atılan arkadaşlarına sahip çıkmak için zor bela da olsa iki saat iş bırakma eylemine çıkma kararı alan bir sendikayı ve bu sendikanın üyesi işçileri gerici yasalarla, alttan alta OHAL'le, OHAL'den vazife çıkartıp uygulamaya geçirdikleri kart sistemi ile tehdit eden bir belediyeye ne derdik? ne deriz?

Tüm bunlara ne dememiz icap ediyorsa yarın onu diyeceğiz...

İktidarın yarattığı atmosferde işçi kıyımı yapıp, ses çıkarmaya çalışan geride kalanlara kabadayılık taslayanlara ne dememiz gerekiyorsa yarın onu diyeceğiz. Onu demeliyiz...

"Siz kayyım atanmasından korkmayın. Siz varken kayyıma gerek yok. Siz varken kayyıma ne hacet?
Siz merkezi iktidarın yereldeki kötü bir taklidinden başka bir şey değilsiniz" diyeceğiz. Demeliyiz..."

Editör: Haber Merkezi