TUGAY CAN/İZ GAZETE- GENEL-İş Sendikası’nın İZENERJİ’ye Kanun Hükmünde Karaname ile geçişleri yapılan yaklaşık 4 bin emekçinin gıda kartları dağıtılmaya başlandı. İZENERJİ ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında geçtiğimiz Toplu İş Sözleşmesi sürecinde kağıda dökülen, Kanun Hükmünde Kararname ile İZENERJİ’ye geçişleri yapılan emekçilere gıda yardımı yapılması yönünde alınan karar uygulanmaya başladı. İZENERJİ’de KHK ile geçiş yaptıktan sonra çalışmaya başlayan yaklaşık 4 bin emekçiye 425 liralık gıda yardımı yapılmaya başlandı.

İZENERJİ ŞARTLARINDAN YARARLANILACAK

Alınan karara göre işçiler 30 Haziran 2020 tarihine kadar gıda yardımını almya devam edebilecek. İlgili yasada  herhangi bir değişlik olmaması halinde ise KHK ile geçiş yapan işçiler 30 Haziran tarihinden itibaren İZENERJİ’nin mevcut koşullarından yararlanmaya başlayacak.

‘MAĞDURİYET VARDI’

Son bir hafta içerisinde olumlu gelişmeler yaşanan gelişmelerden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, “Geçtiğimiz bir yıl içerisinde çözülemeyen biçok şeyi geride bıraktığımız bir hafta içerisinde çözdük. Ortada bir mağduriyet vardı. Bu mağduriyetin giderilmesi önemliydi. Gıda fişlerinin dağıtılması bizleri mutlu etti” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi