TUGAY CAN / İZ GAZETE - Demiryol-İş Sendikasına bağlı İZBAN işçilerinin grevi bir aylık bir süreyi aştı. İZBAN işçileri ile ilgili hemen her gün farklı bir spekülasyon ortaya atılırken, grev süresince İZBAN yönetimi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin greve bakış açısı ve açıklamaları kamuoyunda büyük tepki topladı. İZBAN işçilerine yönelik bir saldırı da change.org’dan geldi.

Change.org’da  ‘İZBAN işçileri tutuklanacak’ başlıklı bir imza kampanyası başlatıldı. İZBAN yönetimi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZBAN’da devam eden grevi çözmek yerine grevdeki işçilerin makul taleplerini kabul etmeyip manipülasyona başvurması İzmir halkını da İZBAN işçisi ile karşı karşıya getirmeye devam ediyor. İZBAN yönetimi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin grev ile ilgili herhangi bir sağlıklı açıklamada bulunmaması ve manipülatif bilgileri önlemek için bir çaba göstermemesi İzmir halkı ile İZBAN işçisini karşı karşıya getirdi. Change.org’da Cenk Buz isimli bir kullanıcı  tarafından ‘İZBAN işçisi tutuklanacak’ isimli bir imza kampanyası başlatıldı.

‘İŞÇİLER KOVULSUN DİYE İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI’
 

Change.org adlı sitede ‘İZBAN işçileri tutuklanacak’ başlıklı bir imza kampanyası başlatıldı. Başlatılan imza kampanyasında İZBAN çalışanlarının maaşları ile ilgili yanlış bilgiler aktarılırken ne İZBAN yönetimi ne de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden konuyu düzeltmek adına herhangi bir açıklama yapılmadı.
 

SENDİKADAN İLK TEPKİ: ‘KENDİNİ DMEOKRAT OLARAK GÖSTEREN…’

Konuyla ilgili gazetemize demeç veren Demiryol-İş Sendikası İzmir Başkanı Hüseyin Ervüz, “Kendilerini demokrat olarak öne süren insanlar, nasıl oluyor da en doğal hakkı grev olan insanlara böylesine saldırabiliyor anlamış değilim.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi