ÜRGEN TEPE/ İZGAZETE- İşçiler adına basın açıklamasını gerçekleştiren DİSK GÜVENLİK- SEN Genel Başkanı Serdar Aslan daha öncede kadro sürecinde de kadroya alınmayan işçilerin esnek ve kuralsız çalıştırılmaya devam ettirildiklerini söyledi. Aslan " Yavuz Güvenlik Şirketi'nin  ihalesinin bitmesinin ardından BENGİ güvenlik şirketi ihaleye aldı. Ardından yeni sözleşmeyi işçi arkadaşlarımıza imzalatmak istediler. Fakat yeni ihalede kölelik sürecinin devam ettiğini görmekteyiz." diyerek sözleşmenin kabul edilir bir tarafının olmadığını söyledi.

SÖZLEŞME İZFAŞ ADINA DÜZENLENMİŞ

Aslan, işçilerin esnek  ve kuralsız  çalıştırıldıklarının ve  yedi buçuk saat ayakta kaldıklarını söyleyerek, ücretlerin düşüldüğünü söyledi. Aslan " Kesinlikle bu koşullar kabul edilebilir değil,buradaki arkadaşlarımız sabah bu yana buradalar, bir kaç madde düzeltildi fakat hiç bakılmadan öylece alenen düzenlenmiş maddeler ki İZBAN dışında işçiler her yerde çalıştırılabilir. Böylesi bir iş kanununda bile yok. Sözleşme metnine İZBAN yerine İZFAŞ olarak yazılmış, bu bile çok komik." dedi.

'HER GÜN VATANDAŞLA KAVGA ETMEK İSTEMİYORUZ'

GÜVENLİK-SEN başkanı Aslan  sıkıntının büyük olduğunu ve  mevcut ücretlerin düşürülmesinin kabul edilir bir yanının olmadığını söyledi. Arslan " Biz bu çalışma koşullarını istemiyoruz. İnsan çalışacak, bir yaşam koşulları istiyoruz. Güvenceli çalışacak buradaki vatandaşlarla kavga eden güvenlikçi durumunda olmak istemiyoruz. Güvenlik işçilerinin yapmaması gereken işler yaptırılıyor. Biz görevimiz dışındaki işleri yapmak istemiyoruz" dedi.

'BİR AYDA 20 KEZ GİRDİ ÇIKTI YAPILMIŞ'

Aslan İşçilerin Yavuz Güvenlik Şirketi'nde  bir ay içerisinde  20'ye yakın kez girdi çıktı yapıldı diyerek " Arkadaşlarımız ilaç alamıyor, sigortadan faydalanamıyor. bu kadar esnek ve kölece çalıştırılıyorlar. Arkadaşlarımıza bodro bile verilmemektedir. Yavuz Güvenlik Şirketi'nde  2080 lira alırken şuan ki sözleşmede 2050 liraya düşürülmüştür. Biz  bu sözleşmeyi kabul etmiyoruz." dedi.

' İŞÇİLER 4 YILDIR YILLIK İZİNLERİNİ KULLAMAMIYOR'

Aslan bir diğer sorununda yıllık izinler sorunu olduğunu söyleyerek işçilerin 4 yıldır , yıllık izine çıkartılmadığını söyledi. Arslan " İZBAN işçilerinin sesi olmak zorundayız. Bu sorunu hep birlikte  çözelim .Bu sözleşme koşulları derhal düzeltilsin." dedi.

BENGİ GÜVENLİĞİN SAHİBİ AKP'DEN ADAY ADAYI OLMUŞTU

İZBAN güvenlik  ihalesini alan BENGİ  güvenlik şirketinin sahibi İbrahim Bengi AKP'den milletvekili aday adayı oldu. Bengi listelerde kendine yer bulamadı. İşçiler AKP'den aday adayı olmayı biliyor haklarımızı gasp etmesindeler diye tepki göstedi.

               

Editör: Haber Merkezi