ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE - Öğle molasında Karşıyaka’da park bahçe işçileriyle bir araya gelen Şube Başkanı Arif Yıldız ve Şube Mali Sekreteri Ümit Gültekin; 4080 işçiyi ilgilendiren ihale sürecine dair üyelere bilgi verdi. İşçilere, ‘ihale sürecinde sıkıntı yaşanması durumunda sokağa çıkmaya hazır mısınız?’ diye soran Başkan Yıldız, ‘Yan yanayız, hazırız’ cevabını aldı.

‘TAŞERONA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ’

Karşıyaka Bostanlı’da park bahçe işçileriyle bir araya gelen Genel İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız şöyle konuştu: “Geçen hafta İZSU’nun ihalesi yapıldı. 3 Tane taşeron firma şartname aldı ama 1 tanesi ihaleye girdi. Ancak 3 firmanın da itiraz etme hakkının olduğunu hepimiz biliyoruz. Ayın 22’sinde birleştirilmiş ihalemiz var. 4080 arkadaşımızın ihalesi yapılacak. Sancılı sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Ne kadar ihale şartnamesini zorlaştırırlarsa zorlaştırsınlar, ne kadar bileştirirlerse birleştirsinler sonuçta kamuya açık bir ihaledir. İZENERJİ’den İZELMAN’dan daha güçlü şirketler de var bu ülkede. Son 10 yıldır AKP iktidarı ihale mevzuatını sürekli değiştirdi, kendi yandaşlarının daha rahat ihaleye girebilmesi için… Biz kesinlikle ayın 22’sinde yapılacak ihaleye bir taşeron firmanın dahi girmesine müsaade etmeyeceğiz. Bunu bürokratlara da söyledik, alanda gezdiğimiz işçilere de söyledik, temsilciler kurulunda karar da aldık. Geçmiş yıllarda bundan 3 yıl önce nasıl ki Demmar şirketi ihalemizi aldığında, ilçelerde yaptığımız zincirleme eylemi, kefenli eylem, ekmekli eylem, bir haftalık nöbet eylemiyle Demmar’ı sokmadık, yarın da olası bir sıkıntı yaşarsak sokakta hep birlikte mücadele vereceğiz”

ZONGULDAK MADEN İŞÇİSİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

3000 bin maden işçisinin kendisini madene kilitlemesini ve verdikleri mücadele sonrasında hükümete geri adım attırmasını örnek gösteren başkan Yıldız, “Biliyorsunuz AKP iktidarı sürekli önümüze bir torba yasa ve içerisine bir sürü madde koyar. Madenlerin özelleştirilmesiyle ilgili 54. madde vardı, Zonguldak maden işçisi hep birlikte kendilerini madene kilitledi AKP geri adım atmak zorunda kaldı. Demek ki mücadele edenler kazanıyor. İşçi yan yana geldiğinde kazanıyor” ifadelerini kullandı.

‘EKMEĞİMİZE UZANAN ELİ KIRARIZ’

Başkan Yıldız şöyle konuştu: “2009’da Bayraklı Belediyesi bölündü ve işçi sayısı fazla diye 279 tane arkadaşımız mağdur edildi. Şimdi aynı şirket bütün ihaleleri alıyor. Yarın ekmeğimiz burada tehlike altında. Kim olursa olsun, evimize götürdüğümüz ekmeği kim küçültmeye çalışırsa, ekmeğimize uzanan eli kıracağımızı herkes bilsin. Yeter ki birbirimize inanalım ve daha fazla yan yana gelelim.”

Editör: Haber Merkezi