İzmir’de geçtiğimiz yıl Cam Keramik-İş Sendikasına üye oldukları için Batıçim Çimento Anadolu fabrikasından atılan işçiler, mahkeme sürecine girdi. Mahkeme, bilirkişi raporu isteyerek bu raporun ücretini de patronun ödemesi yönünde hüküm verdi. Ancak işçilerden aldığımız bilgiye göre patron, davanın uzaması için bu ücreti ödemiyor. İşçiler ise kendi aralarında para toplayarak bu bilirkişi raporunu alacaklarını söyledi.

‘İŞVEREN BİR KEZ DAHA MAĞDUR EDİYOR’

İşten atılan işçilerden biri “Bir iki dava görüldükten sonra mahkeme olayı bilirkişiye havale etmişti. 2 mahkemedir rapor sunulmadı. Onun yüzünden mahkeme ertelendi. Önümüzdeki ay mahkememiz var, bilirkişi raporu gelmiş ama bunun tebligata çıkması için ücretin ödenmesi gerekiyor. Mahkeme de işverenin parayı vermesini söylemiş. Ancak işveren mahkemeyi uzatmak için ücreti yatırmıyor. Biz de kendi aramızda para toplayıp ücreti kendimiz ödeyeceğiz. Bilirkişi raporu hazır ve sonuçlanacak bu mahkeme. Ama işveren yeniden bizi mağdur etmeye çalışıyor” dedi.

‘BATIÇİM İŞÇİLERİNİN YANINDAYIZ’

Cam Keramik-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çavdar da “Kurumsal olduğunu söyleyen, işçilerin yasal haklarına saygılı olduğunu söyleyen işveren, işçilerin önünde büyük fabrikayız, asla yasa dışı hareket etmeyiz diye intiba bırakmak isterken işçilerin sendikalaşmasını tanımadığı gibi mahkemenin vermiş olduğu kararı da göz ardı ediyor. İşveren yargı sürecini uzatmaya, işçileri mağdur etmeye, yasaları çiğnemeye devam ediyor. Biz sendika olarak en başından beri işçi arkadaşlarımızla söylediğimiz gibi bu sürecin de sonuna kadar takipçisi olacağız. İşveren ve Çimse-İş Sendikasının işçilere zulmü bitene kadar işten çıkarılan ve çalışmaya devam eden Batıçim işçilerinin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi