İZ GAZETE - DİSK üyesi yüzlerce işçi taşerona kadro talebiyle kitlesel bir eylem gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan eylemde taşeron işçiler kadro taleplerini sloganlarla haykırdı. "AKP müjdeni al başına çal", "Kadro hakkımız söke söke alırız",  "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganlarının atıldığı eylemde, polis, Genel İş 2 No'lu Şube'nin yürüyüşünü engellemek isteyince kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

"İZMİR TÜM ANTİ DEMOKRATİK UYGULAMALARA KARŞI DURACAK"

Eylemde konuşan Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, "anti demokratik uygulamalara ve belediyelere müdahalelere asla seyirci kalmadık" diyerek İzmir'in tüm anti demokratik uygulamalara karşı duracağına vurgu yaptı. 

Taşeron  sömürüsünün ortadan kaldırılması için alanlarda olduklarını söyleyen Çalışkan, herkese şartsız ve eşit kadro talebini yineleyerek işçileri bölen anlayışa karşı duracaklarını ifade etti. "Ayrımcılığa karşı sesimizi yükseltelim" diyen Çalışkan, belediye şirketlerinde yaşanan istihdam koşullarına dikkat çekti. Sendikal hak ihlallerine karşı mücadele edeceklerini söyleyen Çalışkan, yanlarında olan belediye başkanları gibi her belediye başkanının emekten yana olmadığını söylerek bu duruma tepki gösterdi.

Çalışkan, belediye işçilerinin güvencesiz çalışma koşullarına da dikkat çekti ve taleplerinin İzmir'de çalışan tüm taşeron işçilere kadro verilmesi gerektiği olduğunu söyledi.

İŞÇİLERİN MİKROFONUNU SOYER TUTTU 

Emek ve demokrasi güçlerinin hemen hemen her mitingine katılan CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer miting alanına alkışlarla girerken, Soyer'in Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan konuşma yaparken ajansların mikrofonunu tutması sendikacılardan takdir aldı. Başkan Soyer, sendika başkanlarının bir kaç defa "Başkanım siz zahmet etmeyin" talebine rağmen, "Sizinleyim, sizden biriyim, rahatım" diyerek mikrofonları tutmaya devam etti. Başkan Soyer işçilerle beraber "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz" sloganını attı.

İZMİRLİ SİYASETÇİLER DE KATILDI

İş bırakma eylemine İzmir siyasetinin önemli isimleri de destek verdi. CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve Özcan Purçu, CHP İl Başkan Yardımcısı Utku Gümrükçü, Devrimci İşçi Partisi yöneticileri, Emek Partisi yöneticileri ve İzmır İl Başkanı Emine Uyar, HDP İl Eş Baskanları Çerkez Aydemir ve Semra Uzunok, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, TMMOB İKK Sözcüsü Melih Yalçın, CHP'li Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve CHP Bayraklı İlçe Baskani Cemalettin Alper, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, CHP disiplin kurulu üyesi Yaşar Sert ve Birleşik Haziran Hareketi temsilcileri eylemde yer alan isimler arasında.

Editör: Haber Merkezi