KESK İzmir Şubeler Platformu,  kamu kurumlarında devam eden ihraç, açığa alma, sürgün, ceza ve baskılarla ilgili her hafta sonu yaptığı eylemleri sürdürüyor. 

Karşıyaka Çarşı girişinde bir araya gelen farklı şubelerden kamu emekçileri 'Direne Direne Kazanacağız', 'İşimize Geri Döneceğiz', 'Gitmiyoruz, Buradayız' ve 'İhraçlara, OHAL'e KHK'ye Hayır' dövizleri ve attıkkarı sloganlarla hükümetin politikalarına tepki gösterdiler. Eyleme CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da katılarak destek verdi.

Eylemde konuşan Eğitim Sen Genel Merkez Yöneticisi Elif Çuhadar, KESK'lilerin kamunun ticarileltirilmesine karşı geldikleri için bir gecede savunma alınmaksızın ihraç edildiğini belirterek 'Bizler kamu emekçileri olarak biat etmeyeceğiz.  Hükümetin 'ya bizdensin ya da teröristin' tutumuna karşı halktan yana olmaya devam edeceğiz.  Laik, bilimsel, demokratik eğitimi savunduğumuz için,  egitimdeki gerici müfredatınıza hayır diyeceğiz. Hukuğu ve demokrasiyi savunduğumuz için referandumunuza hayır diyeceğiz.  Nitelikli kamu hizmeti savunduğumuz için size hayır diyeceğiz.  Sizin tek adam yönetiminize hayır diyeceğiz.  İhraç edilen arkadaşlarımızın dayanışma ile geri döneceğini biliyoruz.  Susmayacağız ve dur diyeceğiz. Vereceğimiz mücadeleyi de bütün işyerlerine taşıyacağız"  dedi.

Açıklama yarım saatlik oturma eylemi ile devam etti. 

Evrensel

Editör: Haber Merkezi