İZ GAZETE - Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli polis memuru Mehmet Duman Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Aşıda kimler öncelikli olmalı, sağlık çalışanları için covid-19 meslek hastalığı olarak kabul edilmeli mi tartışmaları sürerken Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada sağlık çalışanı görünmediği içi aşı olamayan polis memurunun kaybı nedeniyle tepkide bulunan SES İşyeri Temsilciği, ‘’ Bizi virüs değil sizin yanlış salgın politikanız öldürüyor. Bir an evvel gerekli tedbirler alınmalı, tam kapama sağlanmalı halkımızın ve bizlerin sağlığını önceleyen kararlar alınmalıdır. Artık bir mesai arkadaşımızın daha ölüm haberine tahammülümüz kalmadı’ sözlerini kullandı.

SES İşyeri Temsilciliği tarafından yapılan açıklama;

Üzgünüz, Öfkeliyiz…

08.04.2021 Tarihinde hastanemizde görevli polis memuru Mehmet Duman’ın Covid-19 sebebiyle hayatını kaybettiği haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Polis Mehmet Duman bir emniyet mensubu olmaktan ziyade kendisini bizlerden biri gibi gören bir mesai arkadaşımızdı. Tüm mesaisini hastane içerisinde geçirmesine ve kendi de aşı olmayı çok istediği halde sağlık çalışanı görünmediği için aşıda öncelik tanınmamış ve aşı olamamıştı. Ne yazık ki önceliklerin neye göre belirlendiğini anlayamadığımız şu günlerde Eskişehir’de hastane avukatına dahi öncelik verilirken, futbolculara aşıda öncelik verilirken tüm mesaisini hastane geçiren arkadaşımız aşıdan yoksun kaldı ve hayatını kaybetti. İlk günden beri salgın kararlarının alındığı kurullarda biz sağlık örgütlerinin de yer almasını defalarca dile getirdiğimiz halde bizler bu kurullara alınmadık ve salgınla ilgili kararları alanlar hastane de çalışan diğer emekçiler görmedi ve bu sebepten önlenebilir ölümleri yaşıyoruz maalesef.

Hayatını kaybeden arkadaşımızın eşi de covid-19 sebebiyle maalesef yoğun bakımda ve tedavisi devam ediyor. Sağlık emekçilerinin eşleri de aşıda öncelikli kabul edilmelidir dedik ve şimdi görüyoruz ki, bizler aşılanmış bile olsak aldığımız virüsü evlerimize yakınlarımıza taşıyor ve onların hayatını riske atıyoruz.

Polis Mehmet DUMAN acil serviste sağlık çalışanlarına şiddet vakasına müdahale ederken yakın temas kurmak zorunda kaldığı kişi sebebiyle virüsü kapmış ve hayatını kaybetmiştir. COVİD-19 Tüm sağlık çalışanlarına meslek hastalığı sayılsın derken tam da söylemeye çalıştığımız şey buydu. Bizler mesleğimizi icra ederken bu virüsü kapıyoruz ve bu hastalık bizler için meslek hastalığı sayılmıyor.

Gerekli önlemleri almayarak ihmali davranışla (ihmal yoluyla kasıt) ölüme sebebiyet vermekten dolayı başta sağlık bakanlığı olmak üzere tüm karar makamındaki yetkililer ve sorumlular hakkında ceza soruşturası açılması gerekir.

Salgını aldığı ya da almadığı kararlara yönetemeyen iktidarın yanlış salgın politikasının bir sonucu olarak 400’e yakın sağlık çalışanı, binlerce yurttaşımız hayatını kaybetti. Bu işin doğasında var diyenlere bir kere daha sesleniyoruz; Bizi virüs değil sizin yanlış salgın politikanız öldürüyor. Bir an evvel gerekli tedbirler alınmalı, tam kapama sağlanmalı halkımızın ve bizlerin sağlığını önceleyen kararlar alınmalıdır. Artık bir mesai arkadaşımızın daha ölüm haberine tahammülümüz kalmadı,

YÖNETEMİYORSUNUZ,TÜKENİYORUZ,ÖLÜYORUZ !

Editör: Haber Merkezi