Ocak ayından bu yana Türkiye Denizciler Sendikası ile İZDENİZ arasında süren toplu sözleşme görüşmeleri ücret zammı maddelerinde tıkandı. Son gün yapılan görüşmeden de sonuç çıkmayınca, sendika daha önce aldığı karar doğrultusunda 12 Temmuz Çarşamba günü saat 06.00'dan itibaren greve başladı. Grev kapsamında 250 personel işbaşı yapmadı. Körfez'de çalışan ve 19 gemisi olan İZDENİZ'de, 40 sendikalı çalışan iskelelerde nöbet tutmaya başladı. Yolcu ve arabalı vapurlar Bostanlı, Konak, Karşıyaka, Üçkuyular iskelelerine bağlandı.

Türkiye Denizciler Sendikası Şehir Hatları Şubesi Başkanı Hüseyin Sarayoğlu, 5 aydır süren görüşmelerden sonuç alamadıkları için greve çıkmak zorunda kaldıklarını söyledi. Sarayoğlu şunları söyledi:

"4857 sayılı yasaya göre çalışan 92 arkadaşımıza yüzde 9.5 zam önerdiler. Oysa belediyenin diğer şirketlerinde yüzde 18, sosyal haklarla birlikte yüzde 19 gibi bir zam yapıldı. Biz de bunu talep ettik. 4857'nin dışında 854 sayılı yasaya göre çalışan gemi adamlarımız var. Gemi adamlarına ilk yıl sıfır zam veriyorlar. Sonra enflasyon oranında zam öngürüyorlar. Sıfır zammı kabul edemeyiz. Diğer şirketlerle sosyal haklar aynı olmalı. Diğer şirketlerden daha düşük öneriyorlar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na bence yanlış bilgi veriliyor, yanıltılıyor. Bunları bilse izin vermeyeceğini düşünüyorum."

Editör: Haber Merkezi