Sendika binasında basın açıklaması yapan BES İzmir Şube Başkanı Musa Sever, son günlerde kolluk kuvvetlerinin ve idarecilerin sendikal faaliyetlerini engellemeye yönelik tutumlarının arttığını söyledi. Bunun son örneğinin Göç İdaresi İl Müdürlüğü'nde yaşandığını belirten Sever, "18 Mart 2016 tarihinde Şube Yöneticilerimiz Maile Ariç ve Deniz Çetin sendikal örgütlenme kapsamında Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gitmişlerdir. Oda oda gezerek Göç İdaresi çalışanlarına sendikamızla ilgili bilgi veren arkadaşlarımıza, sonradan Göç İdaresi Müdürü olduğunu öğrendiğimiz Himmet Uygun tarafından müdahale edilerek, Valilikten izin alınmadığı gerekçesiyle, çalışanlarla görüşemeyecekleri belirtilmiş ve işyerini terk etmeleri istenmiştir. Arkadaşlarımız sendikal faaliyette bulunmak için izin almalarının gerekmediğini anlatmak için kendisiyle görüşmek istediklerinde, görüşme talebini ısrarla reddederek, özel güvenliğe arkadaşlarımızın dışarıya çıkarılması talimatı vermiş, arkadaşlarımızla görüşen personele tehditlerde bulunarak açıkça suç işlemiştir" dedi.

Bu engellemenin, AK Parti iktidarının bakış açısının kamu kurumlarına yansımasının bir sonucu olduğunu öne süren Sever, "İktidar tarafından liyakat gözetmeksizin yönetici olarak atananlar kendilerine görev çıkararak hukuk dışı işler yapmaktadırlar. Aynı zamanda çalışanlar arasında korku ve yılgınlık yaratmak istenmektedir. Zira, arkadaşlarımızın işyerinden ayrılmasının ardından Himmet Uygun yöneticilerimizin görüştüğü personeli 'soruşturma açmakla' tehdit etmiştir. Bilindiği gibi, Büro Emekçileri Sendikası 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu gereğince kurulan ve faaliyet yürüten bir sendikadır. Kamu görevlilerinin sendika kurma, üye olma, sendikal faaliyet yürütme hakları Anayasanın Sendika Kurma Hakkı başlıklı 51. maddesinde güvence altına alınmıştır. Yasal mevzuatımız dışında Anayasanın 90.maddesi gereğince ülkemiz tarafından imzalanan ve usulüne uygun olarak onaylanmış uluslararası sözleşmeler de sendikal faaliyetleri güvence altına almış olup ülke olarak bu düzenlemelere uymak yükümlülüğü bulunmaktadır" diye konuştu.

Göç İdaresi Müdürü Himmet Uygun'un anayasayı ve uluslararası sözleşmelerin emredici hükümlerini ihlal ettiğini söyleyen Sever, "İdareci yetkisini kötüye kullanarak sendikamızın faaliyetini keyfi olarak engellemiştir. Sendikal faaliyetimizin engellenmesine tabiki sessiz kalmayacağız. Göç İdaresi Müdürü hakkında idari ve hukuki girişimlerimizi başlatmış bulunuyoruz. Himmet Uygun hakkında bugün Cumhuriyet Savcılığına suç duyurunda bulunacağız. BES olarak, son dönemde iyice belirginleşen baskı düzenine karşı, onurlu ve kararlı duruşumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz. Baskılara, tehditlere ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz. Bizleri korkutacağını ve sindireceğini sananlar, daha önce olduğu gibi yine hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Kısaca özetlersek Kamu emekçilerinin uzun süreli mücadelesi ile elde ettiği kazanımları Himmet Uygun gibilerine terk etmeyeceğimizi bu vesileyle bir kez daha kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz" dedi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi