İzmir Gaziemir Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube arasında anlaşmayla sonuçlanan toplusözleşmenin imza töreni gerçekleşti. Törende yapılan konuşmalarda kıdem tazminatına dönük saldırılara karşı mücadele vurgusu öne çıktı.

Gaziemir Meydanında gerçekleştirilen törene Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Genel-İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener, Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube yöneticileri, belediye başkan yardımcıları ve işçiler katıldı. Ayrıca Genel-İş'e bağlı İzmir sendika yöneticileri de törende yer aldı.

İmza töreninde konuşan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, toplu sözleşmeyi işçilerin onayı ile imzaladıklarını dile getirerek, sözleşmede geçen maddeleri kısaca anlattı.

KHK ile geçiş yapan işçilerin is güvencesini ve 400 TL yardımı sözleşmeye koyduklarını söyleyen Yıldız, “Yasada bir değişiklik olmaz ise KHK'lı arkadaşlarımızda en kısa zamanda toplu sözleşmenin tüm maddelerinden faydalanacak” dedi.

“KIDEM TAZMİNATININ FONA DEVRİNE KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM”

Birlikte mücadele ile toplu sözleşmeyi imzaladıklarını belirten Yıldız, “Bundan sonrada aynı şekilde mücadele edeceğiz. Kazanmış olduğumuz hakları dolaylı yoldan bizden gasp eden iktidara karşıda birlikte mücadele etmek zorundayız. Bugün birçok işçi yüzde 20 vergi dilimine girdi. Yüzde 15 ile 20 arasında net 230 lira fark var. Kısaca daha fazla kesinti var. Bugün basiretsiz ülkeyi yöneten anlayış ekonomik krizin faturasını sahada çalışan işçi ve emekçilere kesmeye çalışıyor. Kendileri lüks hayatlarına devam ediyor işçilere gelince kıdem tazminatını fona devretmek istiyorlar. Burada çağrımız gelin hep birlikte genel greve gidelim. Her birlikte el ele işçinin hakkını, kıdem tazminatını leş kargalarına peşkeş çektirmemek için sokakta mücadele edelim” diye konuştu.

“KIDEM TAZMİNATININ ALINMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Genel-İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener, “Yolculuğumuz henüz bitmedi arkadaşlar. Bu yolculuk bir mücadele içinde olacaktır. Buradan Ankara’ya sesleniyorum kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir, alınmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Daha sonra söz alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Sendikal mücadele bir haktır, sendika sizin bir örgütünüzdür. Sendikayı siz seçtiniz, siz hesap soracaksınız, siz değiştireceksiniz. Ancak siz sendikanıza sahip çıkarsanız o zaman sendika güçlü olur ve sizin haklarınızı korumak zorunda kalır. 65 gün süren görüşmelerden sonra sendika işçilerin onayını alacağım diyerek onaydan sonra toplu sözleşmeyi imzaladı. Bende onu uygulamam için elimden geleni yapıyorum” diye konuştu.

Son olarak 1 Mayıs'ta kesilen cezaları da eleştiren Arda, “Bize işçilere 1 Mayıs için izin verdiniz mi diye sordular. Hiç bir işçi 1 Mayıs’ı kutlamak için bir belediye başkanından izin almak zorunda değildir” diyerek toplu sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi. (İzmir/EVRENSEL)

Editör: Haber Merkezi