İZ GAZETE - DİSK Emekli Sen üyeleri düzenledikleri imza kampası ile yurt çapında eylem düzenliyor. Krizin faturasının halka çıkarılmaması gerektiğini belirten emekliler yurt çapında imza kampanyasına başladı. 

Emekli Sen üyeleri, yeni yönetim sisteminin ekonomik krizi beraberinde getirdiğine belirterek  parlemantoyu göreve çağırdı. Türk Lirasının değer kaybına da tepki gösteren emekliler "yıllardır uyguladıkları rant ekonomisi ile ülkeyi dışarıya borçlandırmış, üretimi değil tüketimi özendiren politikalarıyla, her şeyi dolar karşılığı ithal eder duruma getirmiş olanlar, krizi ABD’nin yerli ve milli olan kendilerine karşı ekonomik savaş yürütmekle suçluyorlar. Bunun adına hedef saptırmak ve sorumluluktan kaçmak denir. Bir yandan elinizdeki ve yastık altındaki dolarları bozdurun, ABD’yi protesto edin, ABD mallarını boykot almayın naraları atılırken, diğer yandan ise gece yarısı devlet bankaları açılmakta ve milyonlarca dolar, piyasa değerinin yarı fiyatına yandaşlara satılmaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

DİSK Emekli Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, parlamentoyu göreve çağırarak şu açıklamayı yaptı; "İmza kampanyamız hızla devam ediyor. Konak, Balçova, Buca, Bornova, Karşıyaka, Gaziemir, Aliağa şubeleri ile Selçuk, Seferihisar, Dikili, Kınık, Urla, Kemalpaşa ve Karaburun temsilcilikleri yurdun dört bir yanında emekliler alanlarda"

DİSK Emekli Sen üyeleri, 19 Ekim tarihinde Meclis Başkanı olmak üzere siyasi parti başkan vekillerine toplanan imzaları teslim ederek Meclisi denetim görevine davet edecek.