İZ GAZETE - DİSK Emekli Sen Türkiye çapında eyleme hazırlanıyor. Krizin faturasının emeklilere çıkarılmak istenmesine tepki gösteren emekliler bir ay boyunca yapacakları stand çalışmasında krizin ağır faturası karşısında Meclis’i göreve çağıracak.

Yeni yönetim sisteminin ekonomik krizi getirdiğini iddia eden emekliler, Türk Lirasının da değer kaybına tepki göstererek şu değerlendirmede bulundular; “Türk Lirası, Euro ve benzeri yabancı para birimleri karşısında değer kaybetmiştir. Durum bu olduğu halde, yıllardır uyguladıkları rant ekonomisi ile ülkeyi dışarıya borçlandırmış, üretimi değil tüketimi özendiren politikalarıyla, her şeyi dolar karşılığı ithal eder duruma getirmiş olanlar, krizi ABD’nin yerli ve milli olan kendilerine karşı ekonomik savaş yürütmekle suçluyorlar. Bunun adına hedef saptırmak ve sorumluluktan kaçmak denir. Bir yandan elinizdeki ve yastık altındaki dolarları bozdurun, ABD’yi protesto edin, ABD mallarını boykot almayın naraları atılırken, diğer yandan ise gece yarısı devlet bankaları açılmakta ve milyonlarca dolar, piyasa değerinin yarı fiyatına yandaşlara satılmaktadır.”

Gazetemize kampanya ile ilgili konuşan Emekli Sen MYK üyesi Haldun Sulancık, “Ey muktedirler, size sesleniyor emekliler. Sakın ola ki maaşlarımıza, ikramiyelerimize göz dikme. Çncelikle sen kendin tasarruf et, beni mağdur etme.” dedi.

Bir diğer Emekli Sen MYK üyesi Nurettin Aslan ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “2007 tarihinden bu yana Akp’nin anti demokratik uygulamaları sonucu TBMM denetimini yitirmiştir. 24 Hzirndan sonra da Meclisin hiçbir işlevi kalmamıştır. Bizler DİSK’in başkanlığında yurt çapında imza kampanyası başlatıyoruz.19 Ekim tarihinde Meclis Başkanı olmak üzere siyasi parti başkan vekillerine toplanan imzaları teslim edeceğiz ve onları Meclisin asli görevine, denetim görevine davet edeceğiz. Meclisin muhatabi İbrahim Kalın ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın danışmanı değildir. Demokratik ülkelerde böyle bir şey yoktur. Herkesi göreve davet ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi