İZ GAZETE - DİSK 52. kuruluş yıldönümünü, sınıf mücadelesinin bir dönüm noktası olan, Türkiye işçi sınıfının ayağa kalktığı 1961 Mitingi’ne ev sahipliği yapmış Saraçhane Parkı’nda kutladı.

DİSK'in 52. yıldönümü sebebiyle İzmirli politikacılar da sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamalar ile DİSK’e.destek mesajları yolladı.

ESKİ GENEL BAŞKAN BEKO’DAN MESAJ:’ İNADINA SENDİKA İNADINA DİSK’

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili ve DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko yayınladığı mesajda “52. Kuruluş yıl dönümümüzde Türkiye işçi sınıfına selam olsun. İşçi sınıfı vahşi kapitalizme direnmelidir. İnadına sendika inadına DİSK.” ifadelerine yer verdi.

'O GÜN BUGÜNDÜR'

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise sosyal medyadan paylaşım ile "Derlenip dürülmesin bayraklar o gün bugündür. ifadelerine yer verdi.

‘HALKIN UMUDU DİSK 52 YAŞINDA’

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekilleri Murat Bakan ve Mahir Polat da yayınladıkları mesajlar ile DİSK’in 52. kuruluş yıldönümünü kutladı. Polat yayınladığı mesajda “Türkiye’de gerçek sendikacılığın, sınıf ve kitle sendikacılığının ilk temsilcisi, halkın umudu #DİSK’in 52. kuruluş yıldönümünü kutluyorum.” ifadelerini kullanırken CHP İzmir milletvekili Murat Bakan ise şu ifadeleri kullandı:

“Eşit, özgür, demokratik ve emekten yana bir Türkiye için; bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek! 52. yılın kutlu olsun DİSK!”

Cumhuriyet Halk Partili Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yanı sıra CHP’li Belediye Başkan adayları da DİSK’in kuruluş yıldönümünü kutladı. CHP Çiğli Belediye Başkan adayı Utku Gümrükçü, Bayraklı Belediye Başkan adayı Serdar Sandal, Aliağa Belediye Başkan adayı Özcan Durmaz, Bornova Belediye Başkan adayı Mustafa İduğ ve Foça Belediye Başkan aday adayı olan Gürol Türkmentepe DİSK’e destek veren isimler arasında yer aldı.

İşte o destek mesajları;

CHP Çiğli Belediye Başkan adayı Utku Gümrükçü, “Türkiye işçi sınıfına hak ve özgürlük mücadelelerinde önderlik yapan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (DİSK) kuruluşunun 52. yılı kutlu olsun.”

CHP Aliağa Belediye Başkan adayı Özcan Durmaz “Emeğin ve emekçinin hakkı için, işçi sınıfının ekonomik, sosyal ve sendikal hakları için 52 yıldır mücadele eden Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun kuruluş yıldönümü tüm emekçi kardeşlerime kutlu olsun.”

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina “Türkiye’de işçi sınıfı hareketinin öncüsü, emeğin hakkı için, işçi sınıfının ekonomik, sosyal ve sendikal hakları için mücadele eden #DİSK’in 52. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun...”

CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı Serdar Sandal, “Eşitlik, özgürlük ve emek mücadelesinin yılmaz savunucusu; Türkiye işçi sınıfının öncüsü, emeğin örgütü Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun 52. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe: "Emek en yüce değerdir. Emeğin sendikası DİSK’in 52. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun!" 

CHP Buca Belediye Başkan adayı Suat Nezir: "Adalet ve emekten yana insanca hakça bir düzen için mücadele eden disk bugün 52 yaşında Yaşasın emekçilerin onurlu mücadelesi"

CHP Bornova Belediye Başkan adayı Mustafa İduğ, “DİSK'in 52. kuruluş yıldönümü kutlu olsun!”

CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, "Eşit, özgür, demokratik, adaletten ve emekten yana, insanca bir yaşam, hakça bir düzen için yaşasın işçi sınıfının umutlu ve onurlu mücadelesi!  DİSK'in 52. yılı kutlu olsun."

CHP Foça Belediye Başkan aday adayı Gürol Türkmentepe “İşçi sınıfının demokratik hak ve özgürlükleri, sömürüsüz dünya için mücadele bayrağını taşıyan Devrimci İşçi Sendikası Konfederayonu (DİSK) 52 yaşında. YAŞASIN DİSK, YAŞASIN İŞÇİNİN, EMEKÇİNİN ONURLU MÜCADELESİ!”

Editör: Haber Merkezi