İzmir Valiliği, hakkında soruşturma başlattığı Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan'ı 'soruşturmanın selameti' için görevinden uzaklaştırdı. Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi'nde tarih öğretmeni olan ve bir süre İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ile İzmir Barış Bloku'nun da dönem sözcülüğünü yapan Akkan, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında geçtiğimiz Cuma günü Valilikte ifade verdi.

KATILDIĞI EYLEMLER SORULDU

Akkan'a soruşturmada, kendisinin de katıldığı 29 Aralık günü KESK, DİSK, TTB ve TMMOB'un iş bırakma eylemi, Eğitim Sen'in sokağa çıkma yasağı olan Nusaybin'de yaptığı açıklama ve 9 Şubat'ta İzmir'de polisin saldırdığı emek ve demokrasi güçlerinin eylemleri soruldu. Akkan, aynı gün müfettişlerin talebiyle ve Valiliğin onayıyla hızlı bir şekilde görevden alındı.

'BARIŞI SAVUNMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Görevden alınmasını gazetemize değerlendiren Akkan "Uzun süreden beri özellikle örgütlü muhalif güçlere yönelik saldırılar yoğunlaşmış durumda. Diğer toplumsal kesimlerle birlikte KESK ve ona bağlı sendikalara baskı devam ediyor. Benim ve Fatih Sürenkök'ün görevden alınması o saldırıların bir parçasıdır.  Biz ne olursa olsun barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Yasal yollarla hakkımızı arayacağız" dedi.

Akkan'ın görevden alınmasıyla ilgili İzmir emek ve demokrasi güçleri de eyleme hazırlanıyor.

Metehan UD - Evrensel

Editör: Haber Merkezi