Eğitim Sen İzmir 5 Nolu Şube üyeleri, Karaman'da erkek çocuklarının cinsel istismarı ile gündeme gelen Ensar Vakfı ve gerici eğitim dayatmalarını protesto etmek için Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına eğitim emekçilerinin yanı sıra Emek Partisi ve Haziran Hareketi üyeleri de katırken, "Ensar'ı kollama çocuk istismarına ses çıkar", "Ensar Vakfı kapatılsın, yerine çocuk parkı yapılsın" yazılı dövizler taşındı.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Candemir, çocukların cemaat denetimindeki vakıflara yönlendirildiğini ve bu vakıfların devlet tarafından desteklendiğini belirterek, ülke genelinde gerici dinci eğitimin alabildiğince çoğaldığını söyledi. Ülkenin her yerinde her gün ayrı istismar olayının yaşandığını ve ortaya çıktığını ifade eden Candemir, bunların kindar ve dindar nesil yetiştirme eğiliminin sonucu olduğunu söyledi. 

Faaliyet yürüttükleri Buca ilçesinin de dini eğitim yönünden nasibini aldığını söyleyen Candemir, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur’a Hüseyin Avni Ateşoğlu ortaokulu için yapılan binanın Buca İmam Hatip Lisesine verilmesiyle ilgili mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını kimlere güvenerek uygulamadığını sordu. 

Yine Buca İmam Hatip Lisesi'nde "değerler eğitimi" adı altında yapılan derslere kimlerin girdiğini ve bu uygulamaların ilçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur’un izniyle mi yapıldığını soran Candemir, "Biz Buca’da ve ülkenin tamamında laik, bilimsel, demokratik eğitim talep etmeye devam edeceğiz. Dinci gerici eğitim uygulamalarıyla da sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu yaşananlarda sorumluluğu bulunan kim varsa başta Buca milli eğitim müdürü Hasan Okur olmak üzeri tüm yetkililer suç işlemişlerdir. Buradan bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

(İzmir/EVRENSEL)

Editör: Haber Merkezi