İZ GAZETE - DİSK'ten yapılan açıklamaya göre hükümet işçilerin başlıca talebi olan kadro konusunda ayrımcı bir anlayış sergiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın açıklamalarına göre kamuda çalışmak isteyen işçiler kadro için başvuru yapacak ve “basit” bir sınava tabii tutulacaklar.

DİSK' Genel İş İzmir Şubeleri, hükümetin kamuyu bütün olarak ele alması ve belediye hizmetlerinde çalışan taşeron şirket işçileri ile BİT işçilerine de güvenceli kamu kadrolarını açması  talep ediyor. 

'Hükümet tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde belediyelerce yapılacak bütün işlemlerinde işçi sendikalarının içinde olacağı komisyonların yetkisinde yapılmasını talep ediyoruz.' denilen açıklamada 'Belediyelerde örgütlü Genel-İş Sendikası üyeleri olarak ayrımsız, şartsız ve sınavsız gerçek kadro güvenceli iş  4 - D’li çalışmak için gerekli düzenlemelerin meclise gelmeden işçilerimizin, üyelerimizin talebini sokakta ifade edeceğiz. Bu nedenle örgütlü örgütsüz tüm Belediye işçilerini Genel-İş Sendikası şubelerimizin almış olduğu üvey evlat değil gerçek kadro istiyoruz adı altında yapacağımız kitlesel basın açıklamasına tüm taşeron işçilerinide davet ediyoruz' ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi