TUGAY CAN / İZGAZETE- Ege Üniversitesi 1 No’lu Yemekhane önünde yapılması planlanan açıklama Rektörlüğün onay vermemesi sonucu Ege Üniversitesi girişinde gerçekleşti. Basın açıklamasına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş şube başkanları ve çok sayıda Genel-İş emekçisi katıldı. Ayrıca basın açıklamasının yapıldığı çevrede çevik kuvvet ekipleri bulundu.

Basın açıklaması öncesinde konuşma yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 15 Temmuzdan bu yana üniversitede 4 tane rektör değiştiğine vurgu yaptı. “Asıl içeri girmesi gerekenler, öğrencilerdir emekçilerdir, kolluk kuvvetleri değil.” diyerek rektörlüğün basın açıklamasına müdahalesini eleştirdi.

Güvenlik emekçileriyle karşı karşıya getirilmek istediklerinin altını çizen Sarı, “ Bugün burada bulunan polislerin çocukları yarın taşerona mahkum olacak, onlarda bizimle direnenlerden olacak.” dedi.

DİSK Genel-İş 7 No’ lu Şube Yönetim Kurulu adına basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Kemal Köroğlu ise Ege Üniversitesi yönetimini uyardı. Hiçbir işçinin iş akdinin sonlanmasına ve ücretlerinin düşürülmesine müsaade etmeyeceklerini dile getirdi. Basın açıklamasından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

57 EMEKÇİ İŞSİZ KALACAK

“Ege Üniversitesi Rektörlüğü, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ekonomik problemleri ve bütçesel nedenleri bahane ederek 31 Aralık 2017’de sona erecek, 2018 yılında yenilenecek olan hizmet alımı ihalesinde çalışan mevcut 501 işçi arkadaşımız olmasına karşı 444 kişi bir planlamada bulunmuş ve ücretlerde büyük oranlarda düşüler yapmayı hedeflemiştir. Planlanan bu durum gerçekleştiği takdirde 57 arkadaşımız işsiz kalacak ve birçok emekçi arkadaşımızın ücretlerinde önemli miktar düşüşler olacaktır.”

EYLEMLER DEVAM EDECEK

Açıklamada Üniversite yönetimi bu karardan vazgeçmezse eylem yapılacağı vurgulanıp “Dolayısıyla buradan Ege Üniversitesi Yönetimini bir kez daha uyarıyoruz. Hiçbir işçi arkadaşımızın iş akdinin sonlanmasına ve ücretlerinin düşürülmesine müsaade etmeyeceğiz. Üniversite Yönetimi bu planlamasından vazgeçmediği taktirde; Tüm işçi arkadaşlarımızla mücadeleden vazgeçmeyip eylemlilik halimiz devam edecektir.” denildi.

Editör: Haber Merkezi