Şirketlere dijital arşiv sağlayan Kod-A Bilişim’de örgütlenme çalışması yürüten DİSK’e bağlı Sosyal-İş sendikası çoğunluğu sağlayarak yetki belgesini alsa da şirket yönetimi örgütlülüğü kırmak için hem İstanbul hem de İzmir’deki işyerlerinde çalışan çok sayıda işçiyi işten çıkardı.

İzmir’de işten çıkarılan işçiler her gün, Kod-A’nın hizmet verdiği farklı bir işyeri önünde eylem yaparak işe geri alınma taleplerini dile getiriyor.

Bugün de DİSK Ege Bölge Temsilciliği, Konak Gümrük'te bulunan Türk Telekom binası önünde açıklama yaptı. KESK ve TMMOB temsilcilerinin de yer aldığı açıklamada “İşten atamalara tehdit ve baskılara son” ve “Proje değil işçiyiz. Sendika hakkımıza sahip çıkıyoruz” pankartları açıldı. Ayrıca Kod-A’nın Menderes’teki işyerinden gelen güvenlik şefi eylemi baştan sona kaydetti.

İlk olarak basına açıklamada bulunan Sosyal İş İzmir Şube Başkanı Müfit Ereş, haksız yere işten atılanların işe geri alınmasını, toplu pazarlık masasına oturulmasını ve işyeri barışının sağlanmasını istediklerini ifade ederek diyalog ve çözüm yollarının henüz tükenmediğini belirtti. Kod-A işverenin, işçilerden e-devlet şifrelerini istediği bilgisini de veren Ereş “Örgütlülüğümüz, sınıf kardeşlerimizin dayanışması ve kararlılığımızla kazanacağız” dedi.

Ereş’in ardından konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da, Kod-A’nın iş yaptığı şirketlere çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Kod-A’nın emek haklarını gasbettiğini duyurmaya devam edeceğiz ve sizi de protesto edeceğiz. Karşı kampanya başlatacağız. Eylemlerimiz devam edecek.  Yaşananları tüm dünyayı duyuracağız. Kod-A’yı sendikayı getireceğimizi, kendi çektikleri kameralarına baka baka söylüyoruz. Biz kazanacağız.”

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi