İZ GAZETE- DİSK Gıda-İş Sendikası Ege Bölgesi Temsilcilği, Philips Morris Torbalı üretim tesislerinde örgütlenen işçilerin baskıya maruz kaldığını ifade ederek bir açıklama yayınladı.

Açıklamada ayrıca, sendikanın işçilerin talepleri için yetkililerle görüşmek istediği ve ancak bir geri dönüş yapılmadığı da ifade edilirken, "Burada işçilerin ve sendikamızın isteği çok açık ve nettir. 21. Yüzyılda bu işçileri karın tokluğuna ve modern köleler gibi çalıştıramazsınız" ifadeleri kullanıldı. 

'HERHANGİ BİR DÖNÜŞ YAPILMADI'

Yapılan açıklamada, "Philips Morris Torbalı üretim tesislerinde örgütlenme çalışmalarımız bir süredir devam etmektedir. Aynı fabrikada taşeron olarak hizmet veren EUROSERVE HİZMET ve İŞLETMECİLİK A.Ş. bünyesinde çalışan işçiler ise sendikamızda örgütlenme çalışmalarını tamamlamışlardır. İşçi arkadaşlarımızın talepleri konusunda asıl firma Philips Morris ve Taşeron firmaya görüşme talebimizi  25 Ağustos 2022 tarihinde iletmiş bulunuyoruz. Ancak görüşme talebimizin üzerinden bir haftadan fazla bir zaman geçmiş olmasına rağmen şu ana kadar tarafımıza  herhangi bir dönüş yapılmamıştır" ifadeleri kullanıldı.

'HUZUR İÇİNDE ÇALIŞMALARI MÜMKÜN MÜDÜR?'

Sendika şirket yetkililerine bir kez daha çağrıda bulunarak, "Burada işçi kardeşlerimiz en demokratik ve anayasal haklarını kullanmış ve sendikamız DİSK Gıda-İş’te örgütlenmiş bulunmaktadırlar. Bilindiği gibi SGK’da kaydı bulunan her işçinin istediği sendikaya üye olma ve sendikalı ve güvenceli çalışma talebi anayasal bir haktır. Ve burada yapılan da budur. Burada EUROSERVE işçileri arasında yeni işe girmiş olan, 3 yıldır, 5 yıldır, 10-15 yıldır burada çalışan işçi kardeşlerimiz var. Ve burada uygulanan ücret asgari ücret ve asgari ücrete çok yakın seviyelerdedir. Her gün temel tüketim maddelerine, elektriğe, doğal gaza, akaryakıta gelen %300’lere varan zamlar karşısında bu ücretle geçinmek mümkün müdür? Bu şartlarda burada işçi kardeşlerimizin huzur içinde çalışmaları mümkün müdür? Kaldı ki, burada işçiler dini, resmi bayram, tatil günü demeden mesaili olarak çalışmaya zorlanmaktadırlar. Özellikle bazı bölümlerde işçi arkadaşlarımız 6-1 sistemiyle çalışmaya zorlanmaktadırlar" ifadelerini kullandı. 

'BİR ANLAYIŞ TEMELİNDE ÇÖZMEKTEDİR'

"Şimdi kamuoyuna, halkımıza soruyoruz; işçiler bu dayanılmaz çalışma koşullarına karşı sendikalaşmayacaklar, örgütlenmeyecekler de ne yapacaklar?" diye sorulan açıklamada, " Buradan basın aracılığıyla bir önemli konuda da  EUROVERVE yetkililerine sesleniyor ve uyarıyoruz. Özellikle bazı bölümlerde gerek bölüm amirleri, gerek bölüm müdürleri ve gerekse de proje müdürleri tarafından işçi arkadaşlarımızın sendikamıza üye olmaları nedeniyle uyarıldıkları ve baskıya uğradıklarını biliyoruz. Sendika üyeliğinden istifa etmeye zorlandıklarını biliyoruz. Uyarıyorum; suç işliyorsunuz. Derhal bu baskılara son verin. Bu konuda sendikamız asla hukuki ve demokratik tepkisini ortaya koymaktan geri durmayacaktır. Burada işçilerin ve sendikamızın isteği çok açık ve nettir. 21. Yüzyılda bu işçileri karın tokluğuna ve modern köleler gibi çalıştıramazsınız. Burada DİSK Gıda-İş  Sendikası olarak huzurlu bir çalışma ortamı ve iş barışının sağlanmasını istiyoruz.  Ulusal , Uluslararası ve ILO normlarına göre sendikalı olma ve sendikalı çalışma hakkının tanınmasını istiyoruz. Yapılacak şey çok açıktır. Görüşme talebimize olumlu bir cevap vermeniz ve üyelerimizin ekonomik ve sosyal  taleplerini masaya yatırarak karşılıklı bir anlayış temelinde çözmektir" denildi.

Editör: Haber Merkezi