İZ GAZETE - Büro Emekçileri Sendikası eski Şube Başkanı Ramis Sağlam hakkında, Ankara Katliamı sonrasında katıldığı eylemlerden dolayı açılan adli ve idari soruşturma süreci yeniden başlatıldı. Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi soruşturmaya tepkilerini düzenledikleri basın açıklamasında gösterdi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve çok sayıda emekçinin katıldığı eylemde açıklamayı Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven okudu. Güven yaptığı açıklamada, 'Yargı kararına rağmen Gelir İdaresi Başkanlığı Yüksek Disiplin Kurulu hukuksuz soruşturmasında ısrar ederek 657 DMK’nun 125/E-a ve 125/E-b maddeleri uyarınca 2 kez memuriyetten men cezası ile cezalandırarak, aslında mahkeme kararını yok sayılmıştır. Sendikamız söz konusu Yüksek Disiplin Kurulu’nun kararına açtığı idari davada 5. İdare Mahkemesinde görülmüş, “çalışma düzenini bozduğunu, kamu hizmetinin yürütmesinin engellendiğine dair her hangi bir tespit olmadığı…facebook paylaşımlarının yasaklanmış yayın kapsamında olmadığı” belirlenerek Yüksek Disiplin Kurulu’nun kararının yürütmesi 27.10.2016 tarihli mahkeme kararı ile durdurulmuştur.' dedi.

Ramis Sağlam'ın Ankara Garı katlamını protesto ettiği ve sendikal faaliyet yürüttüğü için Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından, cezalandırılmak istenmesine hukuksal kılıf arandığına dikkat çekilen açıklamada 'Bir yerlere yaranarak koltuklarını korumaya çalışan, bunun için Anayasayı dahi ihlal etmekten kaçınmayan GİB’nı bürokrat takımının sonu halkın seçtiği Belediye Başkanlarından farklı olmayacaktır. OHAL KHK tehditleri ile işyerlerinde barış ve huzuru bozan soruşturmalar ve baskılar sendikal faaliyetimizi engelleyemeyecektir. Bu keyfi soruşturmalarla esas kamu düzenini bozan AKP iktidarına yaranmak için her fırsatı değerlendiren AKP’nin atadığı idarecilerdir. Gelinen süreçte toplumun genelinde olduğu gibi, kamuda da yandaş olanlar ve olmayanlar ayrımı ayyuka çıkmıştır. İktidar partisini destekleyenler, sosyal medya hesaplarında methiyeler dizenler, ödüllendirilirken, iktidar partisini eleştirenler, desteklemeyenler her türlü yöntem ve araçlar kullanılarak ötekileştirilmekte ve cezalandırılmaktadır. Sendikamız Ramis Sağlam’a verilmek istenen bu cezaya karşı gerekli hukuki işlemleri yapmakla kalmayacak, bu hukuksuz soruşturmaları başlatan kamu idarecileriyle ilgili de gerekli hukuki işlemler başlatacaktır. Yaşadığımız OHAL KHK düzeninin kendilerine payanda olarak kullananlardan emekçiler örgütlü mücadelesiyle hesap soracaktır.' denildi.

Editör: Haber Merkezi