Micha galvanizli çelik konstrüksiyon fabrikasında yaklaşık 2 ay önce uygulamaya konulan tuvalet turnikesi, olayın basına yansımasından sonra kaldırıldı. İşçilerin fabrika giriş kartıyla kullandığı tuvaletler şimdilik serbest.

Gün boyunca 15 dakikadan fazla kalınmasını istemeyen yönetim her işçinin tuvalette geçirdiği süreyi ölçme amacıyla hayata geçirdiği uygulamayı işçiler utanç verici olarak değerlendiriyordu.

İşçiler konuyla ilgili işyerinde yetkili sendika olan Türk Metal yöneticilerine de rahatsızlıklarını ilettiklerini ancak onların da çözüm üretmeyerek adeta işveren ağzıyla uygulamayı savunduğunu söylemişlerdi. Türk Metal İzmir 2 No’lu Şube Başkanı ise Evrensel gazetesine yaptığı açıklamada uygulamanın ‘güvenlik’ gerekçesiyle yapıldığını savunmuştu.

Haber yayımlamadan önce sendika temsilcileri işçilere fabrikada yaşananlarla ilgili Evrensel muhabirlerinin sendikayı aradığını, şube başkanının demeç verdiğini, kimsenin gazeteye aksini söylememesi gerektiğini duyurmuştu.

Üç gün boyunca fabrikadaki yaşanan sorunları kimin haber verdiğinin arandığını anlatan işçiler, “Hâlâ fabrikada sıkıyönetim var ve kimin haber verdiğini arıyorlar. Bergama’dan getirilen kiralık işçiler getirilmiyor ve 12 saat çalışmaya ara verildi” dedi. Sendika başkanının gelip açıklama yapmadığını anlatan işçiler, sözleşmeden kaynaklı da hoşnutsuzluk olduğunu söyledi. 

Editör: Haber Merkezi