Memur Sendikaları (Memur-Sen) Konfederasyonu’na bağlı Büro Memur-Sen Genel Merkezi’nin, geçtiğimiz günlerde sendikanın İzmir 1 No’lu Şubesi’nin iki buçuk yıllık hesaplarını incelediği ve yaklaşık 120 bin TL değerinde usulsüz harcamanın tespit edildiği ortaya çıkmıştı.

Büro Memur-Sen Genel Merkez Denetleme Kurulu’nun, İzmir 1 No’lu Şube’nin mali denetimi ile ilgili hazırladığı raporda; Ocak 2017 ile 31 Mayıs 2020 tarihleri arasında, muhasebe programına yüklenen ve genel merkeze iletilen harcama belgelerinin gerçekliği sorgulanmıştı.

Denetleme raporunda, “Aynı tarih, aynı tür ve aynı işletmeden arka arkaya çok sayıda fiş alındığı” tespitlerine yer verilmiş ve şube yönetiminin disipline sevki istenmişti.

Büro Memur-Sen Genel Merkez Disiplin Kurulu, İzmir 1 No’lu Şube hakkındaki disiplin soruşturmasını tamamladı.

Soruşturma sonunda; Büro Memur-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Mücahit Sami Uçar, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Toğay Uyanık, Gökhan Ünal, Niyazi Gönül, Yılmaz Demirci ve Regaip Çoban’ın “kesin olarak yöneticilikten uzaklaştırma cezası” ile cezalandırılmasına karar verildi.

Şube yönetimine, Ekim 2016’da yapılan 5. Olağan Genel Kurul’da yönetim kurulunun yedek üyeliğine seçilmiş kişiler getirildi.

Büro Memur-Sen Genel Merkezi, yeni yönetim kurulunun göreve başlamasını ve şubede görev dağılımının yapılarak genel merkeze bildirilmesini istedi. (Yeşim Yavuzer)

Yeşim Yavuzer'in haberi için tıklayınız...
 

Editör: Haber Merkezi