İZ GAZETE – Aralarında Devrimci İşçi Sendikaları Konfedarasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube üyelerinin de bulunduğu işçilere Gaziemir Kaymakamlığı tarafından 1 Mayıs’ı kutladıkları gerekçesiyle 17 kişiye “sokağa çıkma yasağını ihlal” kabahati nedeniyle her bir işçiye 3150’şer TL idari para cezası kesmesi üzerine bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasının DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız okudu.

‘AKP’Lİ MECLİS ÜYESİ NASIL ÖĞRENİYOR?’

Verilen cezaları resmi olarak ancak öğrenebildiklerini kaydeden Arif Yıldız, söz konusu cezayı kamuoyunu AKP’li Gaziemir Meclis üyesi Uğur İnan Atmaca’dan öğrendiğini hatırlatarak “AKP’li bir belediye meclis üyesinin kaymakamlık tarafından kesilen ve yalnızca ilgili kişilerin resmi tebligatla öğrenmesi mümkün olan bir cezayı hangi ilişkiler ve bağlantılarla öğrenmiş olduğu ise hepimiz tarafından halen merak edilmektedir” diye sordu.

İzmir’de pek çok temsili 1 Mayıs töreninin gerçekleştiğini ve bunların hepsinde sosyal mesafenin de gözetildiğine dikkat çeken Genel-İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, salgın koşullarında emekçilerin ortaya çıkan eşitsizliklere, adaletsizliklere, yoksulluğa, güvencesizliklere, yaşam hakkı ihlallerinin arttığını söyledi.

İşçilere verilen ceza ile “Çalışabilirsin ama 1 Mayıs işçi bayramını kutlayamazsın” denildiğini söyleyen Arif Yıldız, “Yani işçi hayatı pahasına işe gelecek, çalışacak ama 1 Mayıs’ı kendi başına ya da sosyal mesafe önlemlerini alarak temsili olarak birkaç arkadaşı ile bile kutlayamayacak. İş araçlarına bayrak asamayacak. İşlerine giderken 1 Mayıs marşını söyleyemeyecek” diye konuştu.

‘BU ZİHNİYETİ TANIYORUZ’

“Cezayı kesen de cezayı duyuran da aynı zihniyetin unsurlarıdır” diyen Yıldız, “Bizler nasıl ki dün bu baskı ve şiddet uygulamaları karşısında bir adım geri adım atmadıysak bugün de yarın da geri adım atmayacağız. Bu topraklarda nasıl ki her türlü engellemelere rağmen 100 yıldır 1 Mayıs işçiler tarafından kutlanıyor, mücadele gününe çevriliyorsa bugün ve yarın da 1 Mayısları kutlamaktan geri durmayacağız. Biliyoruz ki siz buna ‘suç’ demeye devam edecek ve yine engellemeye çalışacaksınız. Ancak bilmelisiniz ki bizler de bu suçu işlemeye devam edeceğiz. Bizler bu zihniyeti tanıyoruz. Bugün yaşanan; 20 yıla yakın bir süredir ülkeyi karanlığa sürükleyen, işçi ve emekçileri açlık ve yoksulluğa mahkum eden, her türlü hak arama talebini polis zoru ile cezaevleri ile bastırmaya çalışan AKP iktidarı zihniyetinin bir örneğidir” ifadelerini kullandı.

ARDA’YA TEŞEKKÜR

Sözlerini sonlandırırken Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya teşekkür eden Arif Yıldız şunları söyledi:

“Sayın Halil Arda’ya örnek demokrat ve halkçı tutumundan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu karanlık zihniyete karşı mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz”