Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP’den istifa eden ve AKP’ye geçeceği iddiaları kuvvetlenen Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın CHP’den istifasına ilişkin açıklamada bulundu.
CHP Lideri Özel'le fotoğrafını paylaşan Sengel, Özarslan’ı kastederek “Oyunu halktan alıp, iradeyi saraya taşıyanlar bilsin, CHP bir geçiş durağı değil, bir cumhuriyet değeridir” dedi.
Özarslan’ın istifasını “Halk iradesi devredilemez” diyerek eleştiren Sengel, paylaşımını “Bu yolun son durağı da bellidir, Halkın iktidarı, CHP iktidarı” diyerek tamamladı.

NE OLMUŞTU?
Özarslan akşam saatlerinde duyurduğu istifasına CHP Lideri Özel’den hakaretvari mesajlar almayı gerekçe olarak gösterse de iddiası Özel tarafından yalanlandı. Özel, “Çarşamba gününe rozet takılacağı bana söylenmişti” ifadeleriyle AKP’ye geçiş iddiasını da doğruladı.
Öte yandan CHP kaynakları, Özarslan’ın AKP’ye geçişinde, hakkındaki yolsuzluk dosyalarının kapatılacağı sözünü almasının etkili olduğun ifade etti.
Hafta içinde AKP’ye katılması beklenen Özarslan’la birlikte CHP’li Belediye Meclis Üyeleri de birer birer istifa açıklamıştı.
Özarslan’ın ardından Keçiören Belediye Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Tolga Turgut ile Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Emir Can Tunç görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. İki isme ek olarak Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Bedirhanoğlu ve Belediye Meclis Üyesi Cihan Ayhan da partiden istifa ettiklerini duyurdu. Keçiören Belediye Meclisi’nden CHP üyeliğinden ayrıldığı bilinen diğer isimler ise Azra Ceylan Öztürk, Şaban Bican, İbrahim Uyar, Feridun Ergül ve Mehmet Aygül oldu. Bu gelişmeyle Keçiören Belediye Meclisi’nde çoğunluğun Cumhur İttifakı’na geçme olasılığı arttı.





