İzmir, son yıllarda artan nüfusu ve kalabalıklaşan trafik yüküyle stres kaynağı oluyor. Bornova'da şehir merkezinin yanı başında yer alan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı ise bunalan İzmirlilere ufak bir mola imkanı tanıyor.  Bu alanda İzmirliler, sosyalleşip dinlenerek, fiziksel ve ayrıca zihinsel faaliyetlerini yapabiliyorlar. Bu park, halk arasında Bornova Aşık Veysel Parkı ismiyle de biliniyor. Ancak alanın resmi adı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı. 

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda neler var?

Bornova’da 231 dönümlük alanında kültürel etkinlikler için beş bin kişilik amfi tiyatro var. Ayrıca on iki bin metrekare yere oturan olimpik buz pateni sahası bulunuyor.

Buz pateni sahasının içinde buz hokeyi salonu tribünleri de yer alıyor. Ayrıca 3200 m2’lik yarı olimpik havuz, rekreasyon alanı içinde yer alıyor. Bunun yanı sıra alanda 1500 metrelik bisiklet ve yürüyüş yolları ile günün her saatinde spor yapabilme olanağı bulunuyor. Ayrıca çocuk oyun alanları, açık hava spor aletleri ve yürüme-koşma parkuru bulunuyor.

Bu alanlarda her yaştan herkes spor yapabiliyor. Aşık Veysel rekreasyon alanında takım sporlarına olanak sağlayan açık sahalar bulunuyor. Ayrıca üç basketbol, iki tenis ve bir mini futbol sahası takım olarak spor yapma olanağı sunuyor.

Park içinde yer alan 1500 m2 suni gölette, kazları seyredebilirsiniz. İzmir Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na aracı ile gelenler için 641 araçlık otopark var. Bunun yanı sıra alanda ihtiyaçlarınız için 200 kişilik kafeterya, seyir terasları ve dinlenme alanları yer alıyor.

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı nerededir? Nasıl gidilir?

İzmir’in Bornova ilçesinde yer alan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na İzmir’in her yerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Ulaşım: İzban ile geliyorsanız Salhane’den 338 nolu otobüs ile Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nın önünde inebilirsiniz. Alana otobüs, metro ve minibüslerle ulaşım kolaylığı bulunuyor. Bunun yanı sıra Bornova Kültür Merkezi ve Bornova Kapalı Pazar yerine yakın tüm otobüslerle alana ulaşmanız mümkün oluyor.

330 ve 963 nolu otobüslerden kültür merkezi durağında inerek Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na ulaşabilirsiniz. Ayrıca Bornova Metro’dan inerek bu otobüslere aktarma yapabilirsiniz.

Editör: Tuğkan Üsküp