CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında açıklamalarda bulundu. 

Tunç Soyer'in kalitesi çok başka

Çelik'in "İzmir CHP açısından aday belirleme sürecinde sancılı şehirlerden biri oldu. Orada siz bir fikir belirttiniz mi? Atılan adımları isabetli buluyor musunuz?" sorusuna Sarıgül şöyle yanıt verdi: 

"Tunç Soyer. bilgisi, yeteneği, dürüstlüğü; doğaya, çevreye, insan haklarına bakışıyla Türkiye'de Sayın Büyükerşen gibi çok değerli isimlerden biridir. Ne olursa olsun Tunç Soyer'in kırılmasını ben asla doğru bulmam. Soyer aday yapılmayacaksa çağrılır, 'Sayın Sarıgül, biz Tunç beyle ilgili farklı şeyler düşünüyoruz, bunu planlayabilir miyiz' denilir. Tunç bey gibi değerlerin kırılması doğru değildir. Yazın bir yere, Tunç Soyer gelecekte Türkiye tarihinde Türk siyasetinde çok farklı noktalarda olacak. İsviçre'den Fransa'dan İngiltere'den bahsediyorsanız bu modele en uygun kişi Tunç Soyer'dir. Tunç Soyer belki kendini pazarlayamamıştır, tanıtımı çok azdır ama yüreği temizdir ve dürüstlüğü, kalitesi çok başkadır. Tunç Soyer partililerle fazla temas kuramamıştır çünkü o benim gibi gençlik kollarından gelmiyor. Soyer'in o yanlarını toparladığımızda kendisi çok başka bir yerde olabilir."

Editör: Duygu Kaya