GÜLSEN CANDEMİR/ İZ GAZETE- Hayatta kalmak için yaşadığı şehirden İzmir’e kaçan ancak eşinin yeğeni tarafından sokak ortasında öldürülen Safiye Karakoç’un davasına İzmir Bayraklı Adliyesinde devam edildi. 28 yaşına 6 çocuk sığdıran Karakoç’un İzmir’de görülen son duruşmasında İzmir Kadın Meclisleri de yer alarak, dayanışmasını devam ettirdi.

İzmir Barosu avukatlarından Efsun Matur’un baktığı davada aranan sanıklardan, Safiye Karakoç’un öz amcası Mehmet K.’nin tutuklandığı görüldü. Cinayete azmettirmekle suçlanan öz amca ile birlikte tutuklu sanık sayısı 2 olurken firari 2 sanık için çıkarılan arama kararı yinelendi.

HASSASİYETTEN ENDİŞELİYMİŞ

İzmir Kadın Meclisi’nin de katıldığı duruşmada sanık avukatlarının, toplumda oluşan kadın cinayetlerine karşı hassasiyetin mahkeme kararını etkilemesinden endişe ettiklerini beyan etmeleri ise şaşkınlık yarattı.

Dava avukatı Efsun Matur, sanık ve aynı zamanda tanık durumundaki Sadiye B.’nin kayıp olduğunu ve bulunamadığını, bulunması halinde davanın kısa sürede bitebileceğini açıkladı.

Safiye Karakoç İzmir’de öldürüldüğünde cenazesine ailesi sahip çıkmamış, İzmir’deki kadın örgütleri Safiye Karakoç’un cenazesine sahip çıkarak, Bayraklı’daki Doğançay Mezarlığına törenle defnetmişti.

Editör: Haber Merkezi