Son günlerde popüler olan keten tohumunun faydaları saymakla bitmiyor. Keten tohumu hem vücut hem cilt hem de saç sağlığına iyi geliyor.

Keten tohumunun faydaları nelerdir?

-Keten tohumu vücudun direncini artırarak bağışıklığı destekler
-Omega-3 deposu olan keten tohumu kalp ve damar sağlığını korur
-Bağırsak sağlığını destekler ve sindirimi düzenler
-Kemik kütlesinin korunması ve arttırılmasında rol oynar
-Keten tohumu kolesterolü düşürmeye yardımcı olur
-Tansiyon dengesini düzenlemeye yardım eder
-Kan şekeri kontrolünü ve insülin duyarlılığını olumlu etkiler
-Cilt sağlığına iyi gelir
-Keten tohumu kilo kontrolü sağlamada etkilidir


Keten tohumu nasıl tüketilir?

Keten tohumunu öğütülmüş olarak tüketmek sindirim açısında oldukça önemlidir. Keten tohumu toz halinde çeşitli tariflere eklenerek tüketilebilir. İşte keten tohumu tüketmenin yolları:

-Keten tohumu tozunu suya ya da yapacağınız faydalı içeceklere ekleyebilirsiniz.
-Yoğurdun içine karıştırarak, kurabiye, kek ya da ekmeklere pişirmeden önce ekleyerek tüketebilirsiniz.
-Et veya sebze köftesine keten tohumu ekleyerek sağlıklı bir şekilde yiyebilirsiniz.


Keten tohumu ile cilt maskesi

Keten tohumu cilt için de çok faydalı bir üründür. Keten tohumu ile yapacağınız maske veya kremler kolejen etkisi yapacak ve cildizini gençleştirecek.

Keten tohumu jelinin faydaları sayısızdır. Bu jel cildinizdeki gözenekleri sıkılaştırır ve cildinizin daha parlak görünmesini sağlar. Ayrıca nemlendirici olarak yüzünüzde kullanabilirsiniz. 10 veya 20 dakika yüzünüzde beklettikten sonra soğuk su ile durulayabilirsiniz.

Keten tohumu jeli nasıl yapılır?

Keten tohumu jelini yapmak çok kolay. Bir su bardağı kadar suyun içine 2 kaşık kadar keten tohumu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Bir süre sonra keten tohumunun jel haline geldiğini göreceksiniz. Çok kaynatırsanız bu jel iyice koyulaşacaktır. Hazır olan keten tohumu jelini bir süzgeç yardımı ile süzebilirsiniz. Ancak çok koyu olduysa bir ince çorapla süzmek daha kolay olacaktır.

Bu jeli yüzünüze sürebilir, 20 dakika sonra yıkalabilirsiniz. Ya da akşamları yatmadan önce de yüzünüze sürebilir, sabahleyin ise yıkayabilirsiniz.

Kıvırcık saçlar için jöle

Aynı zamanda bu jel kıvırcık saçlar için mükemmel bir şekillendiricidir. Saçınızı ıslak bir hale getirdikten sonra şekillendirici tarağınızı kullanmadan önce keten tohumu jelini saçınıza uygulayın, daha sonra da tarakla şekil verin. Böylece saçlarınız hem harika buklelere sahip olacak, hem beslenmiş olacak hem de siz şekillendiricilere tonlarca para harcamamış olacaksınız. Düz saçlılar da bu jelle saçların maske yapabilir.

Editör: Özlem Çimen Durmaz