CİHAN SAMGAR / İZ GAZETE – Yerel seçimler yaklaşırken Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de üç büyükşehirden ikisinin adaylarını geçtiğimiz hafta açıklamış ve Ankara’da Mansur Yavaş, İstanbul’da ise Ekrem İmamoğlu CHP’nin adayları olmuştu. Şimdi tüm gözler İzmir’e çevrilmiş durumda ve ana muhalefet partisinin iktidarda olduğu kentin adaylarının kim olacağı gizemini korumakta.

BÜYÜKŞEHİR’DE 4 İSİM ÖN PLANA ÇIKIYOR

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı için ön plana çıkan 4 isim var. Bunlar; Tunç Soyer, Abdul Batur, Kamil Okyay Sındır ve Tuncay Özkan.

BAYRAKLI’DA DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

Bayraklı’da bugüne kadar resmi olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nden 16 aday başvuruda bulunmuştu. Henüz başvuru yapmayan ya da başka ilçeler ve büyükşehir için başvuran isimlerin de gönlünde yatan Bayraklı için özellikle projeleri ile ön plana çıkan Serdar Sandal ilk akla gelen isimlerden. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olan Eski Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve Karşıyaka Belediyesi Başkanlığı için aday adayı olan eski CHP İl Başkanı Ali Engin de Bayraklı için öne çıkan isimler oldular. Vahap Yılmaz ve Murat Haluk Öncel de yine Bayraklı’ya başvuru listesinde iddialı aday adayları arasında.

BORNOVA NE OLACAK?

Bornova’da en güçlü aday adayı konumunda olan kuşkusuz mevcut belediye başkanı Olgun Atila. Olgun Atila gibi öne çıkan diğer isimler ise Mustafa İduğ, Ethem İnal, Okan Karlıdağ ve Ali Sözer.

KARŞIYAKA’DA BAŞKAN AKPINAR ÖNDE

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar yeniden başkan adayı olma konusunda diğer aday adaylarından bir adım önde görünüyor. Akpınar’ın yanı sıra HSYK’nin Kararnamesi ile 2016’da Karşıyaka’da Trabzon’a ‘sürgün’ edilen hakim Murat Aydın ön plana çıkan bir diğer isim oldu. Akpınar ve Aydın gibi dikkat çeken diğer isimler Eski Karşıyaka Belediye Başkanı Cihan Türsen, Ali Engin ve Doktor Taha Okan.

KONAK BÜYÜKŞEHİR’E DE BAĞLI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Konak Belediye Başkanlığı için düşünebileceği ilk isim tartışmasız mevcut başkan Sema Pekdaş. Sema Başkan’ın en önemli artılarından birisi kadın olması. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel yönetimlerde kadın başkanlardan yana olan tavrı da biliniyor. Sema Başkan’a en ciddi rakip ise Hozat Belediye Başkanı Cemalettin Polat. Polat 2014 yerel seçimleri öncesi bizzat genel merkezin isteği ile yaşadığı şehir İzmir’den Hozat’a giderek aday olmuş ve seçimi kazanmıştı.

Tüm bunların ışığında Konak Belediye Başkan adayının İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayına göre de belirlenme ihtimali çok yüksek.

BUCA

İlk olarak 2014 yerel seçimlerinde Buca Belediye Başkanı seçilen Levent Piriştina yine en güçlü aday konumunda. En çok resmi başvurunun olduğu ilçe olan Buca’da Piriştina’nın parti içi rakiplerinden öne çıkan isimler ise Zekiye Seda Sönmez, Ali Hıdır Uludağ ve Barış Özreçber olarak görünüyor.

KARABAĞLAR

Karabağlar’da Cumhuriyet Halk Partisi’nden öne çıkan mevcut başkan Muhittin Selvitopu dahil 4 isim göze çarpıyor. Bu isimler Eski CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Heval Savaş Kaya ve Kadir Sinan.

BALÇOVA

Balçova Belediye Başkanlığı için ise iddialı isimler Muharrem Dayanç, Şenol Aslanoğlu ve mevcut başkan Mehmet Ali Çalkaya.

GAZİEMİR

Gaziemir’de mevcut başkan Halil İbrahim Şenol ile birlikte iddialı durumda olan Abrurrahim Nursoy, Halil Arda ve Konak Belediye Başkanlığı için başvuran Merih Şah isimleri öne çıkıyor.

ÇİĞLİ KAYNAYAN KAZAN

Çiğli’de mevcut başkan Hasan Arslan ilk döneminin ardından tekrar en güçlü aday konumunda. Başkan Arslan’ı en çok zorlayan isim ise Utku Gümrükçü. Ayrıca Ali Engin’in ismi bu ilçe için de geçiyor. İYİ Parti’nin ise CHP Genel Merkezine Çiğli Belediye Başkanlığı için Semra Aksu’yu önereceği konuşuluyor.

NARLIDERE

Abdul Batur’un Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olmasından sonra boşalacak koltuğa talip adaylardan öne çıkan isimler ise Hakan Kılıç, Ezgi Deniz Urunga ve Mustafa Moroğlu.

Editör: Haber Merkezi