Süper Lig’de ezeli rakibi Fenerbahçe ile şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray lig bitimine iki hafta kala deplasmanda Ankaragücü’nü 4-1 yenerek 23’üncü şampiyonluğunu elde etti. Sarı-kırmızılı takımın gollerini 7 ve 38. Dakikalarda Mauro Icardi, 73. dakikada Barış Alper Yılmaz ve 78. dakikada Sergio Oliveira kaydetti. Ev sahibi Ankaragücü’nün tek golü ise 16. dakikada Felicio Milson’dan geldi.  
Karşılaşmaya konuk Galatasaray hızlı başladı. Maçın 7’inci dakikasında sarı-kırmızılı takımın golcüsü Icardi durumu 1-0 yaptı. Kısa sürede toparlanan ev sahibi ekip 16’ıncı dakikada Felicio Milson ile eşitliği yakaladı. İlk yarısı son derece tempolu geçen maçın 38. dakikasında Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Icardi tekrar sahneye çıktı ve takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti. İlk yarı bu skorla sona erdi. 
Maçın ikinci yarısında Ankaragücü beraberliği yakalamak için uğraş verirken 73. dakikada ani gelişen bir Galatasaray atağında Barış Alper Yılmaz takımının üçüncü golünü Ankaragücü ağlarına bıraktı. Bu golden 5 dakika sonra bu kez sahneye Sergio Oliveira çıktı ve maçın skorunu tayin eden golü kaydetti: 1-4.
Galatasaray bu skorla 23. kez Süper Lig şampiyonluğuna ulaştı. Sarı-kırmızılılar şampiyonluk kupasını 4 Haziran Pazar günü sahasında oynayacağı Fenerbahçe maçında alacak.