İngiliz bilim insanları çarpıcı bir araştırmaya imza attı. Bilim insanlarına göre saç bakımında kullanılan keratin, diş minesine benzer koruyucu bir tabaka oluşturuyor.
Bilim insanları saçtan diş macunu üretmenin de mümkün olduğunu söylüyor. Bu sayede dişler, saçtan elde edilen özel diş macunu ile çürüklerden korunabilecek.
Duyanları hayrete düşüren araştırmayı Londra’daki King’s College London araştırmacıları gerçekleştirdi. Bilim insanlarına göre saç, deri ve yünde doğal olarak bulunan keratin diş minesini onarıyor.
Çalışmaya göre keratin, tükürükteki minerallerle temas ettiğinde diş minesinin yapısına benzer bir kaplama üretiyor. Bu kaplama, kalsiyum ve fosfat iyonlarını toplayarak dişleri çürüğe karşı koruyan doğal bir bariyer oluşturuyor.
Uzmanlar, kemik ve saçın aksine diş minesinin kendini yenileme yeteneği olmadığını hatırlatıyor. Bu nedenle mine kaybı yaşandığında geri dönüşün mümkün olmadığını vurgulayan doktorlar, keratin bazlı diş macununun diş sağlığında çığır açabilecek bir gelişme olabileceğini belirtiyor.