Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin memur ve memur emeklileri için 2026-2027 yıllarını kapsayan zam teklifinde ikinci adımı hâlâ atmadığını belirtti. Yalçın, sürecin kanuni takvime göre ilerlemesi gerektiğini vurguladı.

İkinci teklif bekleniyor

Toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüştüğünü açıklayan Yalçın, “Kamu görevlileri ve emeklilerimiz işveren tarafından gelecek ikinci teklifi bekliyor. Şu ana kadar teklifle ilgili bir cümle hâlâ kurulmadı” dedi.

Yalçın, kanunen müzakere süresinin bitimine dört gün kaldığını hatırlatarak, “Çalışma takvimine göre bugün ikinci teklifin gelmesi gerekirdi. Masanın toplanması ve müzakere edilebilir bir teklifin acilen gelmesi son derece önemli” ifadelerini kullandı.

"Teklif yenilensin, takvime uyulsun"

Beklentilerin karşılanması için hükümete çağrıda bulunan Yalçın, “Teklif yenilensin, takvime uyulsun talebimiz karşısında Sayın Bakan’ın açıklama yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Erdoğan ‘Kilo ver’ demişti: Mart ayında gözaltına alınmış
Erdoğan ‘Kilo ver’ demişti: Mart ayında gözaltına alınmış
İçeriği Görüntüle

Muhabir: NURCAN SAVRAN