RTÜK, fon vurgununa ilişkin yayınları nedeniyle SZC TV ve Koza TV’ye para cezası verdi. SZC TV’ye, iki farklı programda yer alan açıklamalar ve kullanılan ifadeler nedeniyle tarafsızlık ile haberlerin doğruluğundan emin olunmadan yayımlanmaması ilkesinin ihlal edildiği gerekçesiyle üst sınırdan yüzde 3 para cezası uygulandı.
BirGün’ün aktardığına göre; Üst Kurulun SZC TV’ye yönelik kararında, fon vurgunu soruşturmasının ele alındığı “Gazeteciler Masası” programında İsmail Saymaz ve Murat Ağırel’in Ticaret Bakanı Ömer Bolat hakkında dile getirdiği iddialar gerekçe gösterildi. “Bir Saat” programında ise 20 milyar TL ile yurt dışına kaçtığı belirtilen Osman Nacar’ın Bodrum’da bir konserde siyasetçiler ve bürokratlarla birlikte görüntülenmesi ele alınırken kullanılan “girift ilişkiler” ifadesi değerlendirildi. RTÜK, söz konusu yayınların tarafsızlık ve haberlerin doğruluğundan emin olunmadan yayımlanmaması ilkelerini ihlal ettiği sonucuna vardı.
Koza TV’ye ise; “Gün İzi” programında fon soruşturması ile ilgili Evren Özalkuş’un “Bitmiyor, ne isimler ne isimler henüz bizim bilmediklerimiz. Arasında kim bilir kimler kimler var…” ve “Günün Sonunda” programında gazeteci Fırat Fıstık’ın “…iktidarın bütün isimleri içinde…” ifadesi, tarafsızlık ve “haberler doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlanamaz” ilkesini ihlal ettiği gerekçesiyle üst sınırdan yüzde 3 idari para cezası verildi.
Karara karşı oy kullandığını belirten RTÜK Üyesi Tuncay Keser, şunları kaydetti:
"Gazetecilerin ülke gündeminde önemli bir yer tutan fon yolsuzluğu soruşturması ile ilgili sorgulamalar yapması ve iddiaları gündeme taşımasının cezalandırılmasının, halkın haber alma hakkı ve basın özgürlüğünü zedeleyeceği görüşüyle yaptırım kararlarına karşı oy kullandım."



