Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararları ile birlikte çok sayıda kamu kurumunda görevlendirme ve görevden alma işlemi yapıldı.
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na Hasan Suver atanırken, Suver'in aynı zamanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı olarak görevlendirildiği belirtildi.
Bakanlığın sitesinde yer alan bilgiye göre; Suver 26 Aralık 2019 tarihinden itibaren bakan yardımcısı olarak görevlendirildi.
İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜNE ATAMA
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde birçok il müftülüğüne atama yapıldı.
İzmir İl Müftülüğüne Mevlüt Haliloğlu atandı.
Diğer illerdeki atamalar ise şöyle:
Amasya İl Müftülüğüne İbrahim Yavuz,
Muş İl Müftülüğüne Nurullah Koçhan,
Mersin İl Müftülüğüne Mustafa Topal,
Kırıkkale İl Müftülüğüne Abdurrahman Kotan,
Kahramanmaraş İl Müftülüğüne Hasan Hüseyin Güller,
Gaziantep İl Müftülüğüne Mustafa Soykök,
Tekirdağ İl Müftülüğüne Mustafa Bilgiç,
Çanakkale İl Müftülüğüne Mevlüt Topçu,
Hatay İl Müftülüğüne Ahmet Dilek,
Bilecik İl Müftülüğüne Ahmet Aktürkoğlu,
Adıyaman İl Müftülüğüne Mustafa Düzgüney ve
Şırnak İl Müftülüğüne Arif Yeşiloğlu atandı.
DİĞER ATAMALAR NELER?
Adalet Bakanlığı'nda açık bulunan Adalet Başmüfettişliğine İbrahim Atakur atanırken, Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliğine Yusuf Soner Çiftçioğlu getirildi.
Adli Tıp Kurumu Adli Tıp Onuncu İhtisas Kurulu üyeliğine ise Uzman Doktor Hüseyin Çağrı Şahin atandı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda Konya İl Müdürü Abdullah Neşeli görevden alınırken, Konya İl Müdürlüğüne Arif Topal, Kilis İl Müdürlüğüne Müslüm Ferdi Bozkurt, Kahramanmaraş İl Müdürlüğüne ise Emre Çalğan atandı.
MALTA VE PAPUA YENİ GİNE'YE BÜYÜKELÇİ ATAMASI
Dış temsilciliklerde yapılan atamalar kapsamında Malta Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Barkın Kayaoğlu; Papua Yeni Gine Bağımsız Devleti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ise Bilgin Özkan getirildi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nda açık bulunan başmüfettişlik kadrolarına ise müfettişler Soner Uluay ve Zülküf Temin atandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ ile Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs Baştürk görevden alındı.





