Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda, Ramazan Bayramı tatili boyunca ulaşımda önemli bir kolaylık sağlanacak. Karara göre, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişler ücretsiz olacak. Uygulama, 19 Mart Perşembe günü saat 00.00’da başlayacak ve 22 Mart Pazar günü gece yarısına kadar devam edecek.
Şehir içi toplu taşımada da ücretsiz dönem 20 Mart Cuma günü başlayacak. Bu kapsamda Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme hattı ile İstanbul Havalimanı metro hattı başta olmak üzere belediyelere ait toplu taşıma hizmetlerinden 22 Mart Pazar gününün sonuna kadar ücretsiz yararlanılabilecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu taşıma araçları ise yüzde 50 indirimli olacak.
Öte yandan, yap-işlet-devret modeliyle işletilen otoyol ve köprüler bu uygulamanın dışında bırakıldı. Karar, Resmî Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte yürürlüğe girdi.





