Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı'nın, sosyal medya platformu X üzerinden CHP'ye kayyum atanacağına dair yaptığı paylaşımlar, yargı sürecini beraberinde getirdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kütahyalı hakkında "yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla iddianame hazırladı ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep etti.
Ne olmuştu?
Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, “Yarın Kasım 2023 CHP Kurultayı iptal ediliyor. CHP’ye geçici kayyum atanarak, 45 gün sonra 1 Haziran 2025’te CHP’nin yeni kurultayına gidiliyor. Kayyum Hikmet Çetin olacak deniliyor…” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, kısa sürede sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve farklı çevrelerden yoğun tepkiler aldı.
Paylaşımının ardından gözaltına alınan Kütahyalı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılıktaki ifadesinde ise söz konusu iddiayı herhangi bir yetkiliden bilgi almadan, kendi değerlendirmesiyle yaptığını belirtti. “Şehvet ve heyecanla paylaşım yaptım” diyen Kütahyalı, pişmanlık duyduğunu ifade etti.
Olayla ilgili hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi halinde, Kütahyalı hakkında yargı süreci başlatılacak. Suçun sabit görülmesi durumunda, 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası alması söz konusu.