TUGAY CAN / İZ GAZETE - DİSK’in düzenlediği ‘DİSK’li işçiler Başkan adayları ile buluşuyor’ etkinliğinde konuşan Tunç Soyer’e işçiler yoğun destek gösterdi. İşçiler hep bir ağızdan ‘İzmir seninle gurur duyuyor’ sloganları atarken, Soyer ise işçilere ‘İyi ki yoldaşınızım’ şeklinde yanıt verdi.
DİSK tarafından düzenlenen ve şölen havasında geçen mitingde DİSK ve DİSK’e bağlı sendika temsilcilerinin yanı sıra DİSK’e bağlı sendika üyeleri İzmir’in hemen hemen her yerinden katılım gösterdi. 
Miting öncesinde konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Halkapınar’da meydana gelen kazayı hatırlatarak, göçük altında kalan iki işçinin kurtarılma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Sarı, miting alanında bulananları iş cinayetleri başta olmak üzere, kadın cinayetlerine kurban gidenler, 10 Ekim Gar Katliamı’nda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunmaya davet etti.

‘AKP BİZİ YOKSULLUĞA MAHKUM ETTİ’ 

Bundan iki sene önce kadro talebimizi yinelediklerini aktaran Sarı “Ama bizi belediye şirketleri mahkum ettiler. Bizi eklilikte yaşa mahkum ettiler. AKP bizi açlığa ve yoksulluğa mahkum etti.
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili ve DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Ednan Arslan, Bedri Serter’in de katılım gösterdiği mitinge Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkan adaylarından Konak Belediye Başkan adayı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, Çiğli Başkan adayı Utku Gümrükçü, Buca Belediye Başkan adayı Erhan Kılıç, Narlıdere Belediye Başkan adayı Ali Engin, Karabağlar Belediye Başkan adayı Muhittin Selvitopu, Urla Belediye Başkan adayı İsmail Burak Oğuz katılım gösterdi.

‘EMEK BİZİM İÇİN EN YÜCE DEĞER’

“Cumhuriyet Halk Partili Belediyeciliğin daha fazla yer bulacağı bir seçime doğru gidiyoruz. Kentler ranta ve betona teslim edilmiş durumda. Sevdikleri tek yeşil doların yeşili.” dedi. Yücel sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP iktidarının ve tek adamının dışında Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir şekilde AKP iktidarında emek her geçen gün değersizleşiyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak emeğin karşılığını olduğu bir Türkiye Cumhuriyeti kurmak için mücadele ediyoruz. Bizim için lafta değil, gerçekten emek en yüce değer. Örgütlü olmayan toplumlar, örgütlenemeyen işçi sınıfı maalesef gücünü kaybetmeye mahkum”

‘ÜRETEN BİZİZ’

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın Genel-İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan, “Üreten sizlersiniz, Emekçiler ve işçiler için zorlu bir süreç yaşıyoruz. Biz 1 Nisan sabahı Belediye Başkanlarından, CHP’li Belediye Başkanları’ndan yanayız. Yeni bir sistem var. Bu sistem içerisinde de üreten biziz.” dedi. 

‘DİSK BEDEL ÖDEMİŞ BİR SENDİKA’

‘Emekçi dostu Tunç Başkan’eşliğinde konuşan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, “DİSK gerçekten bu memlekette çok bedel ödemiş bir sendika. Çok can ve kan vermiş, ter dökmüş bir sendika. Onun efsane başkanları başta olmak üzere, Kani Başkanım, Arzu Başkanım’a selamlarımı iletiyorum.” diye konuştu.

‘İZMİR DEMOKRASİNİN KALESİ OLMAK ZORUNDA’

Çok zorlu bir dönemden geçtiklerini söyleyen Soyer, demokrasinin önemine dikkat çekti. Soyer, “Demokrasi olmadan kalkınma mümkün. Bazı ülkeler demokrasisiz kalkınıyor. Ancak o refah sadece bir zümrenin cebini doyuruyor. Demokrasi en çok alın teri dökenlerin ekmeğini büyütmek demek. O yüzden demokrasi ekmek demek, aşk demek, refah demek. O yüzden İzmir en çok demokrasinin kalesi olmak zorunda.” İfadelerini kullandı. 

‘BU KENTİ BÜYÜTEN ALINTERİNİZ'

‘Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz’ sloganlarına da eşlik eden Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz İzmir’i yönetirken, bu kentin yarattığı refahı adil bir şekilde paylaştıracağız. Ben bunu başarabileceğimizi bildiğim için siyaset yapıyoruz. Biliyorum ki bunu el ele yapacağız. Bu tek kişinin hayali olamaz. Bu hepimiz hayali. Çünkü biz hepimiz bunu hak ediyoruz. Bu kenti büyüten alın teriniz. O yüzden bu kentin refahı ananızın sütü gibi helal.”

‘RAFAHI ADİL PAYLAŞTIRAMAZSAM GECELERİ RAHAT UYUYAMAM’ 

‘Halkçı Başkan Tunç Başkan’ sloganları eşliğinde konuşan Soyer, “Doğumdan ölüme kadar emek üretmek bizim görevimiz. Bunu birlikte yapacağız. Onun için emeğinizi, alın terinizi esirgemeyin. Bu kentin refahını birlikte büyütmek zorundayız. Bunu yaparsak bunu adil paylaştırmak benim boynumun borcudur. Ama önce o refahı birlikte büyüteceğiz. Ama bilin ki o bu refahı adil paylaştıramazsa geceleri rahat uyuyamam. Ben size inanıyorum. Siz de bana inanın. Güzel, güneşli günler göreceğiz.” ifadelerini kullandı.
İzmir’in emekçilerinin layık olduğu yarınlar için çalışacaklarını söyleyen Soyer, “İyi varsınız, iyi ki yoldaşınızım iyi ki beraberiz.” dedi.   

VİDEO HABER: CEREN DUMAN

Editör: Haber Merkezi