CHP'li Özcan Durmaz, bugüne kadar Aliağa Belediye Başkanlığı tarafından Belediye Meclisi ve komisyonlarına getirilen, Aliağa’nın yararına olacak proje ve önerilerin hepsinde destek olduklarını ifade ederek, “Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Geçmiş beş yıllık muhalefetimizde de Aliağa Belediyesi’nde önümüze gelen tüm projelere bu gözle baktık. İlçemizin ihtiyacı olan ve yeteri kadar detaylandırılarak önümüze konan her türlü talepte desteğimizi verdik, yardımcı olduk. Helvacı ve Şakran’a yapılması için borçlanma istedikleri pazaryeri projeleri de buna verilebilecek en iyi örneklerden biridir.” dedi.

“ÜNİVERSİTE KONUSU SİYASET ÜSTÜDÜR”

Aynı desteği Ege Üniversitesi Kampüsü’nün Aliağa’ya taşınması için gelen teklifte de verdiklerini belirten Özcan Durmaz “Ege Üniversitesi’nin bu niyeti doğrultusunda, Aliağa’mızda böyle büyük bir eğitim yatırımını hayata geçirmek için her kademede açık desteğimizi verdik. En son, gerekli altyapı ve yol bağlantılarının yapılması için istenen 16 milyon liralık borçlanma isteğine de onay verdik. İlçemizin gelişimine büyük katkı sağlayacak böyle bir projenin önünde durmak mümkün değildir. Bu konu bizim için siyaset üstüdür. Göreve geldiğimizde Ege Üniversitesi Kampüsü’nün ilçemize kazandırılması için konuyu aynı hassasiyetle yakinen takip edeceğiz, belediye ve CHP olarak gereken her türlü desteği vereceğiz.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN 4.SÜ ALİAĞA’MIZDA OLACAK”

Yine Aliağa Belediyesi ve 9 Eylül Üniversitesi işbirliğiyle yapılması öngörülen meslek hastalıkları hastanesi ile ilgili de desteklerinin her mecrada devam edeceğini bildiren CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, “Bir emek ve emekçi kenti olan ilçemizde yıllardır mücadelesini verdiğimiz meslek hastalıkları hastanesi projesi için 9 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü tarafından tahsis talebi gelmiştir. Bu da Aliağamız için sevindirici bir gelişmedir. Ülkemizde İstanbul, Ankara ve Zonguldak’tan sonra dördüncüsü olacak bu hastane için de yine belediye olarak elimizdeki tüm imkanları seferber edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. İlçemizde meydana gelen iş kazalarının büyük bölümünde, mevcut hastanemizin donanımı yeterli olmadığı için civar hastanelere sevk sırasında pek çok işçi kardeşimiz hayati tehlikeyi atlatamamaktadır. Dolayısıyla üniversitemizin bu talebi Aliağa’nın kanayan yaralarından en önemlisine derman olacaktır.” diye konuştu.

“HİZMETTE DEVAMLILIK ESASTIR”

Aliağa’nın geçmişte ‘yap boz belediyeciliği’nden çok çektiğini vurgulayan Özcan Durmaz “Bu büyük bir hatadır, kamu zararıdır. Ben halkımıza söz veriyorum. Yapılmışı bozmayacağım, bozuk iş yapmayacağım. Hiçbir belediye tamamen iyi ya da tamamen kötü iş yapmış olamaz. Belediyecilikte hizmette devamlılık esas alınmalıdır. Biz mevcut yerel yönetimin imza attığı başarılı işleri ve yatırımları koruyup geliştireceğiz; yapılması gerekenleri de kılı kırk yararak, en uygun ve en ekonomik şekilde, belediye bütçesindeki her kuruşun Aliağalıların parası olduğu gerçeğini unutmadan yapacağız.” dedi.