BÜŞRA RAMNALI / İZ GAZETE - CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer seçim hakkında “Olağanüstü bir coşku var. Bu çok kıymetli bir şey. Buna toz kondurmamak için, bu umudu büyütmek için canla başla çalışacağım. Buna çok hazırım, İzmir buna çok hazır. O yüzden bunun kıymetini biliyorum. Ve her şey çok güzel olacak” dedi. Seçimden sonra ilk gideceği yerin en az oy aldığı mahalle olduğunu vurgulayan Soyer sözlerini şöyle sürdürdü: “Onlara içinizi rahat tutun, ben sizin belediye başkanınızım, en çok oy aldığım yere ne yapacaksam size de aynısını yapacağım diyeceğim. Mutlaka sandığa gitmemiz lazım. Çünkü İzmir’den çıkacak ışık bütün Türkiye’yi aydınlatacak. Bir oy fazlası biraz daha aydınlık demektir, herkesin gitmesi, kimsenin gevşememesi lazım. Sandıklara gitmemiz lazım” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise yaptığı konuşmada, “CHP’den çıkardığımız bütün adaylarımızla 30’da 30 yapacağımıza inanıyorum. Asıl olan İzmir ama İzmir’den büyük Türkiye… Türkiye’de çok ciddi bir şekilde ittifaklarımızın kentleri aldığını görüyoruz. Ankara, İstanbul, Bursa ve bütün diğer yerlerde Millet ittifakının adayları önde olduğunu görüyoruz. Umutluyuz yarına dair ve sindirilmedik, sandıklarımızı terk etmeyeceğiz. Bütün halk, son sandık açılıp son oy sayılana kadar sandığı terk etmeyeceğiz. Ben bu sandığa giderken üç şeyle gittiğimizi söyledim, aklımız, vicdanımız ve irademizle. Aklımız bize memleketi parsel parsel satıp, memleketi bölenlere oy verdirtmeyecek. Vicdanımız, bunlardan hesap sormamızı isteyecek. İrademiz ise kendimizin seçtiği belediye başkanlarının beş yıl daha görevde kendi irademizle kalmasını, başka bir irade yani tek adamın sözüyle gitmemesini söyleyecek. Çirkinleştiler, çirkince cevap vermedik. Biliyoruz ki, martın sonu bahar” dedi. Mahir Polat, ayrıca Zeybekci’nin “Zeybek oynayacağız” açıklamasına karşılık olarak  “Valla ben Kınık’ta ve Aliağa’da oynayacağım, onu biliyorum. Diğer arkadaşlar evlerinde oturacak, yorgunluk atacaklar. Bir de misafirlerimiz var burada. Onlar da çantalarını toplayıp Denizli’ye gerisin geri dönecekler.” dedi.



CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ise İZ Web Tv’ye yaptığı açıklamada “Biraz yorucu ama çok keyifli bir kampanya dönemi geçirdik. Tunç Başkanı enerjisi bize ayrıca bir coşku verdi. Biz neredeyse Karşıyaka’da gitmediğimiz mahalle, girmediğimiz sokak bırakmadık. Hemen her sivil toplum kuruluşuyla görüştük. Bugün de çocuklarla birlik beraberlik adına yürüyüşümüzü yaptık. Seçim hazırlıkları tamamlandı. Bahar havası geldi. Yarın artık sandıklardan çıkacak sonuçla yeni bir döneme hep birlikte başlayacağız. Arkadaşlarımızla birlikte çok çalışmak için, çok güzel şeyler yapmak için hazırız. Tunç Başkan’a da inanıyoruz, partimize de inanıyoruz. İnşallah Ankara’dan İstanbul’dan gelecek güzel sonuçlarda bizi ümitlendirecek güçlendirecek. Geleceğe çok ümitle bakıyoruz. Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını düşünüyorum. Bunun uygulayıcılarından biri olduğumuzu düşünüyorum. Son 48 saat kaldı, heyecanla bekliyoruz” dedi.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan ise “Cumhuriyet Halk Partisi örgütleriyle birlikte, 30 ilçenin her mahallesi ve sokağında çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bugün için önemli olan, İzmir demokrasiye sahip çıkmalı, eğer bir şeyin kalesiyse o da demokrasidir. Bugün biz bu demokrasinin kalesinde birlik ve beraberlik içerisinde kardeşliği bir arada bulundurarak başka bir İzmir yaratmak istiyoruz. İzmir her zaman gençlerin olacaktır ve gençlerimiz yarın yepyeni bir İzmir’e uyanacak. Yaparız, buradayız. İzmir’i insanları ayrıştırmadan yöneteceğiz, bütün provakasyonlara karşı sükunetimizi koruduk. Biz İzmirliyiz, İzmir’i ancak biz yönetiriz. Yarın baharın ilk günü olacak” şeklinde konuştu.



CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç ise “Son 1,5 aydır çok iyi bir süreç yaşadık. Tüm Buca’da ve İzmir’de polemik yaratmadan gerçek bir Cumhuriyet Halk Partili gibi bir seçim süreci yaşandı. İnşallah yarın bunu taçlandıracağız. Sadece Buca’da değil tüm İzmir’de hatta tüm Türkiye’de her zaman söylediğimiz üzere o Türkiye haritasındaki tüm ampulleri tek tek yerinden edip altı okları adeta yerleştireceğiz. Ben seçmenimize güveniyorum. Yarın 31 Mart günü sandıklara sahip çıkacaklar ve en sonunda ‘Mart’ın sonu bahar’ı hep beraber tüm Türkiye’de söyleyeceğiz diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi