İZ GAZETE- Muğla'da Cemal Metin Avcı tarafından vahşice katledilen Pınar Gültekin davasında, İzmir Bölge Adliyesi Mahkemesi, Pınar Gültekin cinayeti davasının yeniden görülmesine karar vermişti. Davanın duruşması 10.30'da başladı.  Avukat Candan Tekin Çekiç gelişmeleri sosyal medya hesabı üzerinden aktardı. 

Çekiç yaptığı paylaşımda, sanık müdafiilerinin mütalaaya karşı yazılı beyanda bulunması için süre istediğini, bir sonraki celsenin; 10 Mart 2023 saat 11.00'da olduğunu ifade etti. 

Avukat Çekiç dava sırasında yaşananları şu şekilde aktardı:

"100 kişi gelmişiz, çeşitli Barolardan temsilciler gelmiş, konferans salonunu açın diyorum açmıyorlar! Bu toplumsal davaları küçücük salonlarda yapma ısrarı nedir anlamıyorum, aleniyete aykırı! İçeri girdik, çıkarmaya çalışıyorlar, basına işlerini öğretmeye çalışıyorlar, pes!"

"Dayanışma sonuç verir. Duruşma başladı."

"Anne babası salondayken Pınar'ın diri diri yakıldığını kanıtlayan raporu dinlemek o kadar zor ki... Hem de babası söz aldığında; 'Ben bir yerde varil görsem kötü oluyorum, soba yakamıyorum..." demişken..."

Suç duyurusunda bulunmuşlar!

"Duruşma ara verdiğinde, koridorda bekleyen babanın orada bulunanlarla kendi aralarında konuştuklarını duyan sanık müdafiileri, ACILI BABA baba hakkında suç duyurusunda bulunmaya gitmiş."

"Duruşma bir türlü başlamadı, başladığında ve heyet tarafından sanık mudafiilerinin erteleme talepleri reddedildiğinde ise sanık müdafiileri salona dönmüştü bile. Bazen söyleyecek çok şey varken susuyoruz, yapmayın meslektaşlar, yapmayın yahu!"

"Taraf vekilleri arasında duruşma sırasında çıkan sözlü tartışma nedeniyle duruşmaya ara verildi. Salonu boşalttık, mübaşir diyor ki; başladığında Başkan Bey seyircisiz devam edecek? Duruşma düzenini biz mi bozduk, gizli duruşma kararı mı var! Hayır?!"

"Tabii ki böyle bir şey olmadı, salondayız."

Savcıdan mütalaa

"Savcı mütalaa verdi;

Tasarlayarak canavarca hisle kasten öldürme 

Kardeş hakkında İŞTİRAK ve TUTUKLAMA  

Haksız tahrik yok 

Diğer sanıklar için istinaf taleplerinin reddine..."

"Sanık müdafiileri mütalaaya karşı yazılı beyanda bulunmak için süre istedi. Kardeşi olan sanık için savcının tutuklama talebi reddedildi. Bir sonraki celse; 10.03.2023 saat: 11.00'da."

Editör: Duygu Kaya